Feyenoord betaalde in totaal meer dan 182 miljoen aan transfers

Feyenoord betaalde in totaal meer dan 182 miljoen aan transfers

De transfermarkt is al jaren op hol geslagen en het wordt betwijfeld of de coronacrisis de voetbalwereld tot nieuwe inzichten gaat brengen. Zodra de storm is gaan liggen zullen er waarschijnlijk 'gewoon' weer transfers voor tientallen miljoenen euro's gaan plaatsvinden. Hoe verhoudt Feyenoord zich tot andere clubs wat betreft transferkosten?

Het Algemeen Dagblad zocht het uit en kwam tot de verwachte conclusie dat de Rotterdammers in Nederland de derde plaats innemen op de eeuwige ranglijst van betaalde transfersommen. Ajax gaf tot op heden in totaal 471,27 miljoen euro uit aan transfersommen, PSV 374,87 miljoen euro en Feyenoord 182,46 miljoen euro. AZ en FC Twente sluiten de top vijf af met respectievelijk 117,56 miljoen euro en 82,11 miljoen euro.

De cijfers vallen in het niet bij Europese grootmachten Barcelona (2,42 miljard euro) en Real Madrid (2,38 miljard euro). De twee clubs vormen wereldwijd gezien de top twee in het transfergeweld.

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties