Oud-Feyenoorder Aké staat voor droomtransfer naar City

donderdag 30 juli 2020 12:55 58.260 keer bekeken 243 reacties Pro Shots

Nathan Aké maakt voor meer dan 40 miljoen euro de overstap van AFC Bournemouth naar Manchester City. De oud-Feyenoorder heeft hiermee zijn droomtransfer te pakken en gaat onder meer aan de slag met Josep Guardiola, die veel vertrouwen heeft in de oud-Feyenoorder.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar volgens BBC en Sky Sports is er vandaag een akkoord bereikt over de transfersom en worden de laatste details momenteel uitgewerkt. Aké is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord en werd in 2011 op 16-jarige leeftijd door Chelsea overgenomen.

Feyenoord profiteert ook flink van de megatransfer van Aké naar Manchester City. De Rotterdammers kunnen rekenen op een 'solidariteitsbijdrage' van 1,25% op het totaalbedrag. Dat percentage geldt, in tegenstelling tot vroeger, nu ook bij binnenlandse transfers van een speler. De stadionclub kan dus rekenen op ruim vijf ton aan inkomsten.

Gerelateerd nieuws
243 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 64 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74183 leden - Op dit moment zijn 949 mensen actief, waarvan 354 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved