Oud-Feyenoorder Aké staat voor droomtransfer naar City

Oud-Feyenoorder Aké staat voor droomtransfer naar City

Nathan Aké maakt voor meer dan 40 miljoen euro de overstap van AFC Bournemouth naar Manchester City. De oud-Feyenoorder heeft hiermee zijn droomtransfer te pakken en gaat onder meer aan de slag met Josep Guardiola, die veel vertrouwen heeft in de oud-Feyenoorder.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar volgens BBC en Sky Sports is er vandaag een akkoord bereikt over de transfersom en worden de laatste details momenteel uitgewerkt. Aké is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord en werd in 2011 op 16-jarige leeftijd door Chelsea overgenomen.

Feyenoord profiteert ook flink van de megatransfer van Aké naar Manchester City. De Rotterdammers kunnen rekenen op een 'solidariteitsbijdrage' van 1,25% op het totaalbedrag. Dat percentage geldt, in tegenstelling tot vroeger, nu ook bij binnenlandse transfers van een speler. De stadionclub kan dus rekenen op ruim vijf ton aan inkomsten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties