''Dan merk je gewoon hoe belangrijk Het Legioen is voor Feyenoord''

''Dan merk je gewoon hoe belangrijk Het Legioen is voor Feyenoord''

Bart Nieuwkoop keerde dit seizoen terug bij Feyenoord nadat hij een jaar geleden verhuurd werd aan Willem II. Samen met Lutsharel Geertruida moet hij gaan uitmaken wie de vaste rechtsachter van de Rotterdammers gaat worden. De verhuurperiode heeft de verdediger goed gedaan. "Ja dat denk ik wel. Ik heb daar heel veel kunnen spelen, dus het is wel gelopen zoals ik had gehoopt en ook wel een beetje had verwacht."

"Ik heb daar heel veel mooie dingen geleerd en mooie wedstrijden gespeeld. Ik ben blij met die periode", aldus Nieuwkoop voor de camera van het Algemeen Dagblad. Dick Advocaat heeft nog niet laten merken dat Nieuwkoop de vaste rechtsachter zal worden. "Dat heeft hij niet zo naar me uitgesproken, maar ik denk wel dat hij blij is dat ik terug ben en zelf ben ik ook blij dat ik weer terug ben. Ik heb zin om te knallen."

Nieuwkoop wil met Feyenoord vol voor het kampioenschap gaan. "Daar gaan we alles aan doen. Die jongens hebben een hele mooie reeks neergezet aan het eind van vorig seizoen. Zelf zijn we hier de laatste wedstrijd geweest en dan zie je gewoon hoe moeilijk het is om hier te spelen (Willem II was kansloos tegen een sterk spelend Feyenoord en verloor met 2-0 - red.). Ze waren topfit. Als we dat nu ook zo kunnen houden met z'n allen dan kunnen we hopelijk weer zo'n mooie reeks neerzetten."

Dat zal dan normaal gesproken voor weinig toeschouwers gebeuren. "Vorig jaar ben ik hier dus geweest als tegenstander en dan merk je gewoon hoe belangrijk Het Legioen is voor Feyenoord. Dat heb ik zelf ook ervaren als speler en als tegenstander, dus dat zal wel een gemis worden."

Lees meer over
Willem II Bart Nieuwkoop Dick Advocaat Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties