KNVB: Feyenoord hoeft spelers nog niet verplicht te testen

KNVB: Feyenoord hoeft spelers nog niet verplicht te testen

Gisteren werd bekend dat Feyenoord de spelers en medewerkers van de club voorlopig niet gaat testen op het coronavirus. De Rotterdammers gaan alleen testen wanneer iemand aangeeft klachten te hebben. Hiermee wijkt de stadionclub af van het protocol van de KNVB.

De voetbalbond neemt het Feyenoord niet kwalijk. "Zo lang ze dat maar vanaf twee weken voor aanvang van de competitie doen. We hebben daarvoor gekozen omdat we de voortgang van de competitie willen waarborgen. Als je dan positief wordt bevonden en in quarantaine moet, dan hoef je de start niet te missen'', vertelt een woordvoerder in gesprek met NUsport.nl.

Feyenoord laat zich adviseren door clubarts Casper van Eijck, zo liet Advocaat gisteren weten. "Onze dokter zit heel dicht bij het Erasmus MC en bij de virologen van Nederland. Hij zegt dat wij pas getest worden bij de wedstrijden, maar alleen als wij aangeven iets te voelen. Hij zegt dat het anders geen zin heeft om een test te doen."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties