''Zo vergroot je de kans op zoveel mogelijk publiek bij topduels''

dinsdag 28 juli 2020 07:00 51.560 keer bekeken 108 reacties Pro Shots

De coronacrisis heeft onder andere tot gevolg dat de topwedstrijden na de winterstop gespeeld gaan worden. Dit gebeurt in de hoop dat er tegen die tijd weer (bijna) volledig gevulde stadions toegestaan zijn. Januari wordt in die zin een echte topmaand, want Feyenoord speelt maar liefst drie topwedstrijden aan het begin van 2021.

Statistisch gezien is januari geen beste maand voor Feyenoord, zo zocht het Algemeen Dagblad uit. De stadionclub vergaart in die maand punten als een middenmoter. In vergelijking: PSV pakte in de laatste tien seizoenen 55 punten in de wedstrijden die in januari werden gespeeld, AZ 48, Ajax 44 en Feyenoord 33. 

Afgelopen seizoen pakten de Rotterdammers onder Dick Advocaat wel de volle buit in de twee wedstrijden die in januari gespeeld werden, maar dat was (op het jaar van het kampioenschap na) eerder een uitzondering dan een regel. Al was een van die uitzonderingen natuurlijk wel de 6-2 overwinning op de aartsrivaal in 2019. Het is zaak voor Feyenoord om van de uitzondering weer een regel te maken als de club mee wil doen om het landskampioenschap.

Competitiemanager Jan Bluyssen legt uit waarom de topwedstrijden allemaal na de jaarwisseling gespeeld gaan worden. "We hebben de meest aantrekkelijke affiches liefst zo laat mogelijk in een schema, want zo vergroot je de kans op zoveel mogelijk publiek bij topduels." 

Toppers voor Feyenoord in januari: 
Zondag 17 januari: Ajax-Feyenoord 
Zondag 24 januari: Feyenoord-AZ 
Zondag 31 januari: Feyenoord-PSV 

Gerelateerd nieuws
108 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 29 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74184 leden - Op dit moment zijn 1350 mensen actief, waarvan 317 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved