''Zo vergroot je de kans op zoveel mogelijk publiek bij topduels''

''Zo vergroot je de kans op zoveel mogelijk publiek bij topduels''

De coronacrisis heeft onder andere tot gevolg dat de topwedstrijden na de winterstop gespeeld gaan worden. Dit gebeurt in de hoop dat er tegen die tijd weer (bijna) volledig gevulde stadions toegestaan zijn. Januari wordt in die zin een echte topmaand, want Feyenoord speelt maar liefst drie topwedstrijden aan het begin van 2021.

Statistisch gezien is januari geen beste maand voor Feyenoord, zo zocht het Algemeen Dagblad uit. De stadionclub vergaart in die maand punten als een middenmoter. In vergelijking: PSV pakte in de laatste tien seizoenen 55 punten in de wedstrijden die in januari werden gespeeld, AZ 48, Ajax 44 en Feyenoord 33.

Afgelopen seizoen pakten de Rotterdammers onder Dick Advocaat wel de volle buit in de twee wedstrijden die in januari gespeeld werden, maar dat was (op het jaar van het kampioenschap na) eerder een uitzondering dan een regel. Al was een van die uitzonderingen natuurlijk wel de 6-2 overwinning op de aartsrivaal in 2019. Het is zaak voor Feyenoord om van de uitzondering weer een regel te maken als de club mee wil doen om het landskampioenschap.

Competitiemanager Jan Bluyssen legt uit waarom de topwedstrijden allemaal na de jaarwisseling gespeeld gaan worden. "We hebben de meest aantrekkelijke affiches liefst zo laat mogelijk in een schema, want zo vergroot je de kans op zoveel mogelijk publiek bij topduels."

Toppers voor Feyenoord in januari:
Zondag 17 januari: Ajax-Feyenoord
Zondag 24 januari: Feyenoord-AZ
Zondag 31 januari: Feyenoord-PSV

Lees meer over
PSV ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties