Diemers: ''De faciliteiten zijn werkelijk fantastisch''

maandag 27 juli 2020 01:42 66.990 keer bekeken 69 reacties Pro Shots

Het was een behoorlijk getouwtrek rondom Mark Diemers: zijn toekomst leek bij FC Groningen te liggen, maar uiteindelijk belandde hij toch bij Feyenoord. De supporters van de stadionclub zijn bij voorbaat verdeeld over de aankoop van een speler van degradatiekandidaat Fortuna Sittard, maar Diemers zelf is zeer tevreden met zijn overgang. "Deze stap kon ik niet weigeren. Dit is voor mij een droomtransfer."

Ook een telefoontje van Arjen Robben, die zijn carrière wel voortzet bij FC Groningen en Diemers wilde overhalen hetzelfde te doen, veranderde hem niet van gedachten: de middenvelder staat te trappelen van ongeduld om bij Feyenoord aan het nieuwe seizoen te beginnen. "Ik kijk er enorm naar uit. Ik heb heel veel zin om voor het eerst in vier maanden weer een echte groepstraining af te werken. De begeleiding van Feyenoord is geweldig. Alles is zo goed geregeld en je wordt met alles geholpen. Echt wat je bij een topclub verwacht”, aldus Diemers in De Telegraaf.

"Het telefoontje van Robben heeft me wel aan het denken gezet. Het leek me geweldig om met zo’n legend op het veld te staan, maar ondanks de bewondering die ik heb voor Robben, heb ik toch gekozen voor Feyenoord. Ik vind dat je uiteindelijk moet kiezen voor wat het beste is voor je eigen carrière." En dan is er ook nog een andere legendarische voetballer die Diemers wellicht als spitsentrainer tegen zou kunnen komen: Robin van Persie. "Het lijkt me geweldig om met zo’n fantastische oud-speler op het veld te kunnen staan. Misschien kunnen we af en toe werken aan bepaalde dingen. Dat zou super zijn.”

Officieel is de eerste training van Feyenoord vandaag, maar Diemers was een van de spelers die al eerder begon met zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Spelers die het nodig hadden of graag al eerder begonnen, konden al komen trainen. De eerste indrukken zijn heel erg goed. De faciliteiten zijn werkelijk fantastisch. Bryan Linssen was er ook bij. Ik had direct een leuke band met hem. Het is een topgozer. We hebben gemeen dat we allebei al langer in de Eredivisie spelen en op wat latere leeftijd de kans krijgen bij een topclub. Voor ons allebei is dit een heel mooie kans.”

De stap van Fortuna Sittard naar Feyenoord lijkt op voorhand best groot. "Nu krijg ik dan de kans in de Nederlandse top. Dat is altijd mijn doel geweest. Maar ik ben niet klaar, het begint nu pas. Ik wil niet te grote praatjes vooraf hebben en ik weet dat de stap naar een topclub groot is, maar ik weet ook wat ik kan en dat ik het in me heb.”

Gerelateerd nieuws
69 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 32 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74408 leden - Op dit moment zijn 667 mensen actief, waarvan 157 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved