Feyenoord begraafplaats krijgt replica's lichtmasten van De Kuip

zaterdag 25 juli 2020 07:00 47.270 keer bekeken 135 reacties Pro Shots

De Zuiderbegraafplaats in Rotterdam heeft een speciale plek voor overleden Feyenoorders en krijgt een bijzondere aanvulling: de vier lichtmasten van De Kuip zijn er binnenkort, als replica, te bewonderen. Lars Scholman van het bedrijf Garfield Aluminium wilde als Feyenoordsupporter graag meewerken aan het initiatief. "De aanvraag kwam van de supportersvereniging en daar ging mijn hart sneller van kloppen."

De betonnen palen die nu in de hoeken van dat deel van de begraafplaats staan worden dus vervangen door heuse lichtmasten. "Daar wilde men toch iets mooiers van maken", aldus Garfield-directeur Leon van IJzerloo tegenover RTV Rijnmond. "We zijn naar de begraafplaats geweest om de locatie te bekijken. Vervolgens hebben we de lichtmasten van internet gehaald en zijn we op schaal gaan tekenen." De van aluminium gemaakte lichtmasten zullen bijna vier meter hoog zijn en negentig kilo per stuk wegen.

"Dit is de vierde week dat we bezig zijn. Omdat alles schuin loopt was het niet eens zo makkelijk uit te voeren. Alles moest per deel gelast, gezaagd en ingemeten worden", aldus Scholman. "Het is de bedoeling dat er licht uit de gaten gaat komen. We zijn nog op zoek naar een partij die de lichten kan verzorgen. Het zou mooi zijn voor het contrast." De lichtmasten zouden voor het begin van het nieuwe seizoen van Feyenoord geplaatst moeten worden op de begraafplaats, de streeftijd is eind augustus.

Gerelateerd nieuws
135 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 34 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73570 leden - Op dit moment zijn 39 mensen actief, waarvan 30 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved