Transferdagboek: overzicht seizoen 2020/2021

Transferdagboek: overzicht seizoen 2020/2021

Technisch directeur Frank Arnesen heeft de laatste maanden zijn stempel al aardig op de huidige selectie weten te drukken. De Deen is druk bezig met zijn medebeleidsbepalers om Feyenoord klaar te stomen voor aankomend seizoen. Het doel van de Rotterdammers is om te kunnen werken met een selectie die nagenoeg rond is. Met de komst van Bryan Linssen en Mark Diemers is dat doel wat betreft de aanval en en het middenveld al vroeg bereikt.

Ook de contractverlengingen van Orkun Kökçü en Leroy Fer hebben ervoor gezorgd dat Dick Advcoaat tevreden op vakantie kon gaan. De trainer heeft meerdere malen de wens uitgesproken om ook aankomend seizoen te werken met de twee middenvelders. Zij worden gezien als belangrijke schakels in het elftal van de stadionclub die aankomend seizoen actief zal zijn in de Europa League, TOTO KNVB Beker en een druk programma wacht in de competitie.

Achterin bij Feyenoord is er nog een aantal vraagtekens. Arnesen speurt de transfermarkt af naar een tijdelijke vervanger van de geblesseerde Tyrell Malacia. Marcos Senesi staat in concrete belangstelling van diverse clubs uit het buitenland. Ook is het de vraag of Bart Nieuwkoop en Lutsharel Geertruida zich voldoende hebben ontwikkeld om wekenlang op hoog niveau te kunnen presteren. Eric Botteghin heeft uiteindelijk alsnog een akkoord weten te bereiken met Feyenoord.

De situatie op de transfermarkt is zoals gebruikelijk: Feyenoord heeft amper transferbudget en moet het zoeken in buitenkansjes, transfervrije spelers en het huren van een versterking. Het goede nieuws is dat de Rotterdammers geen gaten in de begroting hoeven te dichten met een miljoenentransfer. "Wij hoeven niet per se te verkopen," vertelde Arnesen in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar je weet dat Feyenoord niet oneindig veel geld heeft, dus zullen we aanbiedingen serieus nemen. Maar het is zeker niet noodzakelijk."

Transfermarkt gesloten
Het eerste deel van de transferperiode, die vanwege de coronacrisis in twee delen geknipt is, eindigde gisteren om 23:59. De KNVB wil de volgende cyclus van de transfermarkt begin of half augustus openen. Die beslissing wordt binnenkort genomen en zal samenhangen met de transferperiodes in andere competities (de transferperiode mag per land maximaal twaalf weken duren). Het is niet de bedoeling dat Nederlandse clubs straks nog spelers moeten verkopen, terwijl ze zelf niks meer kunnen kopen. Ook wordt er rekening gehouden met de speelgerechtigheid van voetballers in de Europese toernooien: spelers die te laat aangetrokken worden zouden buiten de boot kunnen vallen. Tevens mogen spelers die na vannacht van club wisselen pas voor hun nieuwe club spelen als de volgende transferperiode is aangebroken.

Nieuwe spelers
Bryan Linssen
De 29-jarige aanvaller mag gezien worden als de grootste versterking van Feyenoord. De transfervrij overgekomen speler van Vitesse heeft uitstekende statistieken in de Eredivisie en is een garantie voor minimaal tien doelpunten per seizoen.

Mark Diemers
De komst van de 26-jarige speler van Fortuna Sittard is volledig te danken aan Dick Advocaat. De trainer heeft veel vertrouwen in de aanvallende middenvelder en met een druk programma voor de boeg is Diemers een ideale aanwinst voor het middenveld.

Christian Joe Conteh
De 20-jarige aanvaller kwam over van 1. FC Sankt Pauli, waar hij vanaf 2017 in de jeugd speelde. Conteh maakte vorige zomer op 19-jarige leeftijd zijn eerste minuten voor de hoofdmacht van de Hamburgers. In zijn debuutwedstrijd tegen Arminia Bielefeld, de latere kampioen van de Tweede Bundesliga, scoorde Raketenmann gelijk.

Vertrekkende spelers
Calvin Verdonk (einde contract)
Jan-Arie van der Heijden (einde contract)
Renato Tapia (einde contract)
Rick Karsdorp (was gehuurd)
Oguzhan Özyakup (was gehuurd)
Edgar Miguel Ié (was gehuurd)
Elber Evora (einde contract)

Contracten
2025
Orkun Kökcü

2024
Róbert Boženík
Christian Conteh

2023
Bryan Linssen
Mark Diemers
Justin Bijlow
Tyrell Malacia
Wouter Burger
Marcos Senesi
Luis Sinisterra

2022
Leroy Fer
Nicolai Jørgensen
Steven Berghuis
Jens Toornstra
Ridgeciano Haps
Lutsharel Geertruida

2021
Luciano Narsingh
Nick Marsman
Sven van Beek
Bart Nieuwkoop
George Johnston
Ramon ten Hove
Crysencio Summerville

Lees meer over
Willem II Steven Berghuis Ridgeciano Haps Sven van Beek Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Calvin Verdonk Tyrell Malacia Ramón ten Hove Luis Sinisterra Justin Bijlow Vitesse Fortuna Sittard Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Rick Karsdorp Renato Tapia Nick Marsman Crysencio Summerville Leroy Fer Bryan Linssen George Johnston Marcos Senesi Frank Arnesen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties