Oud-Feyenoorder Elia kampioen met Basaksehir

Oud-Feyenoorder Elia kampioen met Basaksehir

Eljero Elia heeft een historische prestatie bereikt met Istanbul Basaksehir. De oud-Feyenoorder is kampioen geworden met de Turkse club. Het is de eerste keer in de historie dat Basaksehir zich de beste van Turkije mag noemen. Zondagavond werd Kayserispor met 1-0 verslagen in eigen huis en dat is voldoende voor de titel. Elia werd eerder landskampioen met Juventus (2011/2012) en Feyenoord (2016/2017).

"Ja, heel bijzonder. Ook omdat wij eigenlijk geen fans hebben'', vertelt Elia in gesprek met de NOS. ''In Istanbul is iedereen fan van Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas. Deze titel staat op het cv van Basaksehir en de spelers worden legends van de club. Maar that's it. Toen ik bij Feyenoord speelde, kon ik niet normaal over straat. Nou, hier kan ik anoniem over straat. Het is een kleine club.''

Elia heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Basaksehir en is nu een transfervrije speler. "Ik ga lekker genieten en een goede keuze maken. Ik heb gesprekken met Nederlandse clubs, maar er loopt ook een aantal heel mooie zaken met buitenlandse clubs. Ik ga luisteren naar de plannen. Vertrouwen en plezier vind ik heel belangrijk." De 33-jarige aanvaller heeft gesproken met Arjen Robben (FC Groningen), FC Twente en ADO Den Haag.

Lees meer over
FC Groningen ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties