''Veel spelers waren op het eerste beste vliegtuig gesprongen''

''Veel spelers waren op het eerste beste vliegtuig gesprongen''

Journalist Mikos Gouka is onder de indruk van Jens Toornstra. De middenvelder van Feyenoord sprak met de nabestaanden van de 17-jarige Jim, die op tragische wijze was gestorven. Voor Toornstra een klein gebaar, maar het maakte diepe indruk op familie en vrienden.

De Feyenoord-watcher wijt zijn volledige column aan de mens Toornstra, die meer is dan alleen een voetballer en komt met enkele voorbeelden: ''Toen corona dagelijks vele slachtoffers eiste, knaagde het weer. Hij belde met zaakwaarnemer Rob Jansen en zei dat hij het initiatief wilde nemen om salaris in te leveren. Er werd hem geadviseerd om het collectief te regelen, maar zijn persoonlijke standpunt was meer dan helder.''

Geld heeft nooit een grote invloed gehad. ''Toen Toornstra in mei 2017 met Feyenoord de titel won, stond Lazio wapperend met een mooi contract op de stoep. Veel spelers waren op het eerste de beste vliegtuig gesprongen, maar de middenvelder zei nee tegen de Italiaanse club. Geen risico, Feyenoord was toch ook mooi?'' In de ogen van Toornstra is er meer dan voetbal en hij heeft fatsoensnormen hoog in het vaandel staan.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties