Arnesen: ''Daardoor is hij de perfecte kandidaat voor dit elftal''

Arnesen: ''Daardoor is hij de perfecte kandidaat voor dit elftal''

Feyenoord Onder 21 begint morgen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat is het startschot voor de Rotterdammers om eindelijk deel te gaan nemen aan de voetbalpiramide. In de ideale situatie dat de Onder 21 tweemaal achter elkaar kampioen wordt, speelt de Jong Feyenoord over twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie.

Technisch directeur Frank Arnesen ziet deelname aan de voetbalpiramide als een vereiste voor de ontwikkeling van de jeugdspelers en is zeer te spreken over de huidige trainer van de Onder 21, Rini Coolen. "Rini is een zeer gelouterde trainer, die veel ervaring heeft met zowel de jeugd als de wat oudere spelers. Daardoor is hij de perfecte kandidaat voor dit elftal. Rini moet de brug tussen Feyenoord Academy en Feyenoord 1 nog steviger gaan maken. In Onder 21 moeten onze toekomstige topvoetballers worden klaargestoomd voor het echte werk."

De 22-koppige selectie begint morgen om 11:00 aan de eerste training onder leiding van de onlangs tot medio 2022 aangetrokken Rini Coolen (53). Voor een ploeg die op het vierde niveau van Nederland begint heeft Coolen een behoorlijk elftal tot zijn beschikking waarin onder andere Marouan Azarkan, Naoufal Bannis, Achraf El Bouchataoui, Denzell Hall, Ramon Hendriks, Dylan Vente en Jordy Wehrmann uit kunnen komen.

Feyenoord zal zijn wedstrijden in divisie B spelen, samen met Heerenveen, FC Groningen, ADO Den Haag, Almere City, FC Twente/Heracles Academie, NAC en NEC. Feyenoord Onder 19 bestaat vanaf het aankomende seizoen niet meer. De recente aankoop Christian Conteh zal normaal gesproken ook zijn eerste minuten in de Onder 21 gaan maken.

Rini Coolen zal samen met zijn assistent en oud-Feyenoorder Arnold Scholten zo snel mogelijk willen promoveren. "De nieuwe Onder 21-competitie, waarin we als doelstelling zowel winnen als opleiden hebben, zie ik als een geweldige uitdaging", aldus Coolen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Lees meer over
NEC Dylan Vente Jordy Wehrmann FC Groningen ADO Den haag Achraf El Bouchataoui Denzel Hall Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties