''Op commercieel gebied zijn dit zeer uitdagende tijden''

''Op commercieel gebied zijn dit zeer uitdagende tijden''

Feyenoord opende onlangs zijn zesde fanshop in het Maasstad Ziekenhuis en de nieuwe commercieel directeur van de Rotterdammers, Joris van Dijk, was aanwezig. Ook Lutsharel Geertruida was aanwezig. Na het vertrek van Rick Karsdorp heeft hij de kans om de vaste rechtsback van Feyenoord te worden. "Ik ben fit, ben er klaar voor. Ik ga dan ook vol voor de plek van rechtsback. Ik heb er zoveel zin in.''

Van Dijk houdt zich als commercieel directeur met andere zaken bezig. "Op commercieel gebied zijn dit zeer uitdagende tijden. In voetbaltermen: we kijken nu eerst vanuit een gesloten defensie. We willen de seizoenkaarthouders behouden en de mensen aan de zakelijke kant. En straks, als de bal weer gaat rollen, moeten we proberen door te pakken.''

Van Dijk is als algemeen directeur van Madurodam naar Feyenoord gegaan, iets waarover hij inmiddels alle mogelijke grappen al lachend heeft geïncasseerd. "In januari sprak ik voor het eerst met Feyenoord, dat was voor de crisis. Toen kwam de crisis en daarmee een dilemma: kon ik Madurodam in die fase na tien jaar verlaten? Maar in mei mocht het park weer open en de banken gaven aan dat het park anderhalf jaar vooruit zou kunnen. Ik heb er heel goed over nagedacht, maar Feyenoord is mijn club. Ik kom al zo lang in de Kuip. Een oom van mij stond bij de opening in 1937 op het veld en 75 jaar later weer. Als Feyenoord komt, is het alsof het droomhuis van de buren opeens te koop staat. Dan moet je snel ja zeggen, die kans komt niet wekelijks voorbij."

"Of het ook een nadeel kan zijn dat ik een echte Feyenoord-supporter ben? Dat moet ik ondervinden. Het zou niet goed zijn als ik alleen maar mijn eigen supportersideetjes erdoor zou proberen te drukken. Ik zal ook heel goed luisteren naar anderen". aldus Van Dijk in het Algemeen Dagblad.

Lees meer over
De Kuip Lutsharel Geertruida Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties