Protocol KNVB: Stadions maximaal 35 procent vol

donderdag 9 juli 2020 14:04 48.900 keer bekeken 270 reacties Pro Shots

Vandaag is het protocol voor het spelen van wedstrijden met zoveel mogelijk publiek binnen de 1,5 meter regelgeving onder de betaald voetbalorganisaties verspreid door de KNVB. De voetbalbond publiceert vanavond om 19:00 uur het volledige document.

Het kabinet heeft op 24 juni bekendgemaakt dat vanaf 1 juli voetballen met publiek in het stadion is toegestaan mits men zich houdt aan onder meer de basisregel dat men onderling 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Om de benodigde ruimte hiervoor te creëren, kan helaas nog slechts een beperkt deel van de zitplaatsen in een stadion worden gebruikt. Stadions kunnen volgens de KNVB voor vijftien tot 35 procent gevuld worden met publiek. Het goede nieuws is echter dat het spelen met een beperkt publiek een nieuwe stap op weg naar het spelen met volle stadions is. Het gaat dus slechts om een tussenstop.

De bedoeling is dan ook uiteraard dat er zo snel mogelijk weer gespeeld wordt in volle stadions met alle eigen fans én uitsupporters. Niets zo mooi als dat de twee ploegen door hun aanhang worden aangemoedigd om alles op alles te zetten. Tijdelijk is dit helaas nog niet mogelijk. Het naleven van de coronamaatregelen vragen aan het begin van dit seizoen veel discipline en aandacht. De politie en burgemeesters hebben aangegeven dat dit bij de start al meer dan genoeg uitdagingen oplevert, maar ook dit is slechts tijdelijk.

Ook al is het spelen met een beperkt publiek een tijdelijke stap, het op een veilige en verantwoorde manier organiseren van de wedstrijden wordt uiterst serieus genomen. Met alle mogelijkheden en onmogelijkheden gaat het om een uitdagende maar ook ingewikkelde en veeleisende fase. Dit wordt onderstreept met het 80 pagina’s tellende, operationeel protocol, dat tot stand is gekomen op advies van een werkgroep die bestaat uit veiligheidscoördinatoren en Supporter Liaison Officers van BVO’s uit zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie, het Supporterscollectief, ECV, CED, FOX en de KNVB.

Op basis van nieuwe ontwikkelingen, inzichten, maatregelen en richtlijnen zal dit protocol continu worden geëvalueerd en doorontwikkeld. Het protocol wordt vanavond om 19.00 uur toegevoegd aan dit artikel.

De belangrijkste punten uit het protocol
Voor het stadionbezoek gelden de standaard coronaregels.
Alle supporters die een wedstrijd bezoeken worden geregistreerd.
Tijdvakken voor binnenkomst in stadion.
Uitsupporters zijn in de beginfase nog niet welkom.
Gezinnen en jongeren kunnen bij elkaar zitten.
Bij individuele tickets geldt de anderhalvemeterregel.
Sta-tribunes mogen niet.

Gerelateerd nieuws
270 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 91 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73546 leden - Op dit moment zijn 926 mensen actief, waarvan 235 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved