Gudde: ''Alle vertrouwen dat we er gezamenlijk kunnen uitkomen''

vrijdag 3 juli 2020 19:18 44.645 keer bekeken 71 reacties Pro Shots

KNVB-directeur Eric Gudde heeft de regering in juni gevraagd om 140 miljoen euro uit te trekken voor de ondersteuning van het betaald voetbal. Dat bedrag komt er niet, in plaats daarvan zal per club bekeken hoeveel geld er uitgekeerd zal worden, dit tot tevredenheid van Gudde. "We hebben een realistisch en gedegen plan neergezet, dat goed is ontvangen door Den Haag. Er zijn goede verdiepingsgesprekken gevoerd over de specifieke positie van de bedrijfstak."

"Den Haag staat open voor de volgende stap en doet logischerwijs wat er verwacht kan worden, alleen nu moet het in de praktijk ook uitvoerbaar en werkbaar zijn. Er komt geen sectorspecifieke steun, maar er wordt club-specifiek gekeken naar wat er al zelf is gedaan en eventueel nog nodig is voor de toekomst", aldus Gudde in Voetbal International.

"De volgende stap is om nu per club inzichtelijk maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen gaan opstellen met het ministerie. Als laatste loket kan de rijksoverheid dan een rol spelen. Zij hebben aangegeven hier open, constructief en welwillend naar te gaan kijken." De 140 miljoen was begroot voor als er een heel seizoen geen publiek aanwezig zou zijn in de stadions, dat probleem is inmiddels deels opgelost. "We zijn als betaald voetbal blij met de volgende stap. We hebben alle vertrouwen dat we er gezamenlijk kunnen uitkomen, Den Haag erkent hiermee het grote maatschappelijk belang van betaald voetbal."

Gerelateerd nieuws
71 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73546 leden - Op dit moment zijn 1011 mensen actief, waarvan 222 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved