Gudde: ''Alle vertrouwen dat we er gezamenlijk kunnen uitkomen''

Gudde: ''Alle vertrouwen dat we er gezamenlijk kunnen uitkomen''

KNVB-directeur Eric Gudde heeft de regering in juni gevraagd om 140 miljoen euro uit te trekken voor de ondersteuning van het betaald voetbal. Dat bedrag komt er niet, in plaats daarvan zal per club bekeken hoeveel geld er uitgekeerd zal worden, dit tot tevredenheid van Gudde. "We hebben een realistisch en gedegen plan neergezet, dat goed is ontvangen door Den Haag. Er zijn goede verdiepingsgesprekken gevoerd over de specifieke positie van de bedrijfstak."

"Den Haag staat open voor de volgende stap en doet logischerwijs wat er verwacht kan worden, alleen nu moet het in de praktijk ook uitvoerbaar en werkbaar zijn. Er komt geen sectorspecifieke steun, maar er wordt club-specifiek gekeken naar wat er al zelf is gedaan en eventueel nog nodig is voor de toekomst", aldus Gudde in Voetbal International.

"De volgende stap is om nu per club inzichtelijk maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen gaan opstellen met het ministerie. Als laatste loket kan de rijksoverheid dan een rol spelen. Zij hebben aangegeven hier open, constructief en welwillend naar te gaan kijken." De 140 miljoen was begroot voor als er een heel seizoen geen publiek aanwezig zou zijn in de stadions, dat probleem is inmiddels deels opgelost. "We zijn als betaald voetbal blij met de volgende stap. We hebben alle vertrouwen dat we er gezamenlijk kunnen uitkomen, Den Haag erkent hiermee het grote maatschappelijk belang van betaald voetbal."

Lees meer over
ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties