Gouka: ''Feyenoord wil nog drie nieuwe spelers aantrekken''

Gouka: ''Feyenoord wil nog drie nieuwe spelers aantrekken''

Het was vandaag een drukke dag in de Kuip. Niet alleen werd vandaag het nieuwe uitshirt gepresenteerd, ook verlengde Orkun Kokcu zijn contract tot medio 2025 en werd de komst van Conteh officieel. Ondanks dat is Feyenoord nog niet klaar op de transfermarkt.

''De belangrijkste drijfveer voor Kökcü om te blijven was het feit dat hij eigenlijk pas één jaar basisspeler is in Nederland'', begint Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. ''Er waren grote clubs in hem geïnteresseerd, maar hij vindt zelf ook dat het beter is om nog een jaar in Nederland te blijven. Het is voor Feyenoord ook heel belangrijk dat hij gebleven is. Hij zou wel eens de speler kunnen gaan worden die het transferrecord van Dirk Kuyt gaat verbreken. Dat was 18 miljoen. Als straks de grote clubs weer komen, is het belangrijk dat hij een langlopend contract heeft als je in de buurt van dat bedrag uit wil komen.''

''Voor Feyenoord is het daarnaast ook belangrijk om weer eens wat binnen te halen op de transfermarkt omdat de financiële middelen niet zo groot zijn in de Kuip. Dan is dit een belangrijke stap. Ze staan er nu natuurlijk slecht voor door de coronacrisis. Er moest flink bezuinigd worden, ongeveer 25 miljoen euro. De spelersgroep, technische staf en de directie hebben allemaal geld ingeleverd zodat er op kantoor niemand ontslagen hoefde te worden. Ik sprak gisteren met Mark Koevermans en die liet weten dat ze er nu weer wat positiever in staan. Binnenkort zouden er weer 15.000 mensen in een stadion mogen komen. Feyenoord heeft alles begroot op nul, dus ook de Europese tickets. Nu ziet het er dus weer uit dat er binnenkort weer mensen welkom zijn, wat weer geld in het laatje gaat brengen'', vervolgt Gouka.

''Christian Conteh is eigenlijk een grote onbekende. Arnesen heeft in het verleden in Hamburg gewerkt. Weliswaar bij HSV, maar hij kent hem uit het verleden, hij volgt hem al langer. Wat ik begrijp uit De Kuip, is dat ze hem vooral op de lange termijn gaan gebruiken. Het is dus niet zo dat hij is aangetrokken als de nieuwe linkerspits die in september al meteen in de basis staat. Het is een jongen die tijd nodig heeft.''

''Met de komst van Conteh en Diemers en de verlengingen van Fer en Kökcü is het team nog niet helemaal compleet. Feyenoord zoekt nog een linkerspits ondanks de komst van Conteh, en nog een middenvelder ondanks de komst van Diemers. Advocaat wil per se zes middenvelders en een linkerspits hebben omdat Conteh dus voor de lange termijn is. Botteghin gaat de club verlaten en dus moet er ook nog een nieuwe verdediger bijkomen. Dat zou Ié kunnen zijn, maar in feite moeten er dus nog drie spelers bij komen'', sluit Gouka af.

Lees meer over
De Kuip Eric Botteghin Dirk Kuyt Dick Advocaat Leroy Fer Frank Arnesen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties