Drie maanden stadionverbod voor overtreden coronaregels

donderdag 2 juli 2020 16:46 49.930 keer bekeken 265 reacties Pro Shots

De KNVB heeft vandaag 'Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/2021' gepubliceerd. Vanwege de regels die zijn opgelegd vanuit het kabinet en het RIVM om verspreiding van het coronavrius te voorkomen heeft de voetbalbond ook richtlijnen opgesteld voor het overtreden van bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand regel.

Voor het overtreden van de (aanvullende) veiligheids-en/of hygiënevoorschriften m.b.t. COVID-19 staat een stadionverbod van drie maanden. De richtlijnen voor het overtreden van de coronaregels moeten nog worden uitgewerkt en opgesteld. Premier Mark Rutte liet eerder al weten dat het niet is toegestaan om te juichen bij een doelpunt en massaal te zingen. Binnenkort gaat duidelijk worden wat hier precies onder valt. De anderhalve meter afstand regel gaat een belangrijk onderdeel hiervan worden.

Het langste stadionverbod dat je kunt ontvangen voor het seizoen 2020/2021 is 240 maanden. Dat geld voor mishandeling met de dood ten gevolg, doodslag en deelneming aan een aanval en/of vechten met de dood tot gevolg. Ook voor roken riskeer je een stadionverbod. Hier staat een straf van drie maanden op. De complete lijst met alle richtlijnen is hier te lezen.

Gerelateerd nieuws
265 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 142 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73546 leden - Op dit moment zijn 919 mensen actief, waarvan 232 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved