AD: Botteghin gaat Feyenoord definitief verlaten

AD: Botteghin gaat Feyenoord definitief verlaten

Eric Botteghin gaat Feyenoord definitief transfervrij verlaten. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de 32-jarige verdediger 'nee' gezegd tegen een aanbod van de Rotterdammers. De Braziliaan heeft er nooit een geheim van gemaakt om nog eens een avontuur aan te willengaan. Ook was het altijd een wens om nog eens in zijn geboorteland aan de slag te gaan.

Botteghin kwam in augustus 2015 over van FC Groningen voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. In zijn eerste seizoen in De Kuip kwam de verdediger tot 22 wedstrijden en won direct de TOTO KNVB Beker. In totaal speelde hij 156 officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord en won twee keer de Johan Cruijff Schaal, twee keer de TOTO KNVB Beker en werd hij in het seizoen 2016-2017 kampioen met Feyenoord. Datzelfde jaar wist Botteghin de zilveren schoen te winnen.

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Botteghin ligt. Een club uit Italië of terugkeren naar Brazilië zijn doelen van de verdediger, zo vertelde hij eerder in een interview. ''Ik zou het ook niet erg vinden om in Italië te voetballen. Ik heb een Italiaans paspoort en de passie van de supporters is daar ongelofelijk. In het verleden was er enige belangstelling van Italiaanse teams, maar officieel heb ik nooit concrete voorstellen ontvangen.''

Lees meer over
De Kuip Eric Botteghin FC Groningen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties