KNVB schrapt eredivisievoetbal op zondagavond om 20.00

vrijdag 26 juni 2020 10:02 79.150 keer bekeken 209 reacties Pro Shots

Vrijdag heeft de KNVB de speeldagenkalender voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2020/’21 kunnen afronden na gesprekken met alle betrokkenen te hebben gevoerd. In de kalender is maximale flexibiliteit nagestreefd met het oog op mogelijke interrupties door bijvoorbeeld een tweede coronagolf. Ook bleek er niet voldoende draagvlak voor wedstrijden op zondagavond om 20:00 uur.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal: ''Corona heeft ons geleerd dat we in een nieuwe realiteit en met nieuwe onzekerheden leven. Ook bij onverwachte onderbrekingen willen we de competitie kunnen uitspelen. Hiervoor hebben we extra momenten ingebouwd waarop wedstrijden kunnen worden ingehaald. We hebben bovendien de mogelijkheid gecreëerd om uit te kunnen wijken naar andere regio’s in Nederland, mochten ergens regionale beperkingen gelden. Verder stonden vooral de wensen van de clubs en de zendgemachtigden centraal bij het opstellen van de nieuwe speeldagenkalender.''

Geen duels op zondagavond 20.00 uur
In de eredivisie, die in het weekend van 12 en 13 september van start gaat, wordt voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Op verzoek van de clubs en uitzendgemachtigde Fox Sports wordt op zaterdagen om 18.45 uur, 20.00 uur en 21.00 uur gespeeld, waarbij 16.30 uur wellicht ook nog een mogelijkheid wordt. Voorlopig staan er geen wedstrijden voor zondagavond om 20.00 uur op de planning.

Geen Johan Cruijff Schaal
De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat, bij gebrek aan een kampioen en bekerwinnaar, niet door. Afgelopen seizoen is de competitie niet uitgespeeld vanwege corona. 

Topduels zo laat mogelijk in het seizoen
Wedstrijden tegen topclubs worden waar mogelijk verspreid over het gehele seizoen. Daarnaast kunnen alle clubs aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan - net als de derby’s en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld - zo veel mogelijk later in het competitieprogramma geplaatst, in de hoop dat er tegen die tijd weer met volle stadions mag worden gevoetbald.

Definitieve speelschema in juli
Voor de nadere invulling van de speeldagenkalender met de exacte wedstrijden en speeltijden volgt nog afstemming met de ECV, CED, clubs, zendergemachtigden en de lokale autoriteiten. Daarna kan het definitieve speelschema tweede helft juli bekend worden gemaakt.

 

Gerelateerd nieuws
209 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 57 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74855 leden - Op dit moment zijn 976 mensen actief, waarvan 274 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved