Aboutaleb: ''Dan kun je veel meer mensen binnenlaten''

Aboutaleb: ''Dan kun je veel meer mensen binnenlaten''

Stadiondirecteur Jan van Merwijk gaat er alles aan doen om De Kuip gereed te maken voor het nieuwe seizoen. De overheid heeft gisteren bekend gemaakt dat supporters in september weer welkom zijn, maar wel onder strenge voorwaarden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb laat in gesprek met RTV Rijnmond weten open te staan voor ideeën. "Het doet mij deugd om Van Merwijk zo enthousiast te zien. Ik denk dat de stadions vooral de ruimte moeten krijgen om het zo goed mogelijk te organiseren."

Het idee is nu om gezinnen en huishoudens voorrang te geven om zo meer supporters tevreden te maken. ''Dat is op zichzelf natuurlijk een heel goed idee. Dan kun je veel meer mensen binnenlaten. Maar het stavak wordt bijvoorbeeld moeilijk. We hebben nog wel een aanhang van Feyenoord die graag achter het doel staat, maar ik begin niet met de melding dat ik het ga verbieden.''

Nu is de vraag of er ook uitsupporters welkom zijn. "Het is niet mijn intentie om vooraf te zeggen dat er geen uitsupporters mogen komen. Het is te snel om het nu te concluderen. We moeten de komende weken met elkaar in overleg. Uitsupporters zijn wat mij betreft welkom. Dat is toch het leukst."

[readmore=54342]

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties