KNVB wil eerste speelronde Eredivisie op 12 en 13 september

woensdag 24 juni 2020 23:16 39.100 keer bekeken 83 reacties Pro Shots

Om de clubs genoeg tijd te geven, zodat ze zich goed op het nieuwe seizoen kunnen voorbereiden, wil de KNVB de eerste speelronde van de Eredivisie op 12 en 13 september plaats laten vinden. Vanaf 1 juli mag er weer in groepsverband getraind worden zonder de beperking van de anderhalvemeterregel. Oefenwedstrijden mogen vanaf 1 juli ook weer gespeeld worden. 

Er wordt op dit moment ook ingezet op publiek in de stadions: De Kuip zou vanaf 1 juli voor eenderde gevuld mogen worden, maar er is natuurlijk ook een behoorlijke kans dat de regels in september weer verder versoepeld zullen zijn. Op 8 juli zal de KNVB de protocollen voor de clubs wat betreft de invulling van beperkt toelaten van publiek in de stadions bekend maken.

Directeur betaald voetbal Eric Gudde: "Wij zijn erg blij met de laatste versoepelingen, die in lijn liggen met ons Deltaplan. Dat alle selecties zich nu vroegtijdig volwaardig kunnen voorbereiden scheelt straks veel blessureleed gedurende het seizoen", aldus Gudde op de website van de KNVB. "Mooi ook dat we al de eerste stappen kunnen zetten om weer voor publiek te spelen. Hoewel het in sommige stadions lastig is om met beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk. De buitenlandse beelden op tv hebben de afgelopen weken wederom aangetoond dat de fans een cruciale rol spelen bij de beleving van het voetbal."

Gerelateerd nieuws
83 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 25 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74801 leden - Op dit moment zijn 1041 mensen actief, waarvan 192 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved