KNVB wil eerste speelronde Eredivisie op 12 en 13 september

KNVB wil eerste speelronde Eredivisie op 12 en 13 september

Om de clubs genoeg tijd te geven, zodat ze zich goed op het nieuwe seizoen kunnen voorbereiden, wil de KNVB de eerste speelronde van de Eredivisie op 12 en 13 september plaats laten vinden. Vanaf 1 juli mag er weer in groepsverband getraind worden zonder de beperking van de anderhalvemeterregel. Oefenwedstrijden mogen vanaf 1 juli ook weer gespeeld worden.

Er wordt op dit moment ook ingezet op publiek in de stadions: De Kuip zou vanaf 1 juli voor eenderde gevuld mogen worden, maar er is natuurlijk ook een behoorlijke kans dat de regels in september weer verder versoepeld zullen zijn. Op 8 juli zal de KNVB de protocollen voor de clubs wat betreft de invulling van beperkt toelaten van publiek in de stadions bekend maken.

Directeur betaald voetbal Eric Gudde: "Wij zijn erg blij met de laatste versoepelingen, die in lijn liggen met ons Deltaplan. Dat alle selecties zich nu vroegtijdig volwaardig kunnen voorbereiden scheelt straks veel blessureleed gedurende het seizoen", aldus Gudde op de website van de KNVB. "Mooi ook dat we al de eerste stappen kunnen zetten om weer voor publiek te spelen. Hoewel het in sommige stadions lastig is om met beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk. De buitenlandse beelden op tv hebben de afgelopen weken wederom aangetoond dat de fans een cruciale rol spelen bij de beleving van het voetbal."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties