''Hoe leuk wordt het straks voor supporters in de Kuip?''

''Hoe leuk wordt het straks voor supporters in de Kuip?''

Het betaald voetbal mag vanaf 1 september zeer waarschijnlijk weer wedstrijden spelen mét publiek in het stadion. Vanavond wordt daarover meer bekend gemaakt tijdens de persconferentie van het kabinet. Wel worden er verschillende maatregelen genomen om het stadionbezoek van supporters zo veilig mogelijk te laten verlopen.

''We willen niets anders dan weer zo snel mogelijk naar het stadion gaan'', begint Remco Ravenhorst van de supportersvereniging van Feyenoord in gesprek met RTV Rijnmond. ''We missen het, de club heeft inkomsten nodig, er is alles aangelegen om dat zo snel mogelijk weer mogelijk te maken.'' Een maatregel die ertussen uitspringt is dat het verboden wordt om te zingen. Volgens Ravenhorst wordt dat vrijwel onmogelijk. ''Ik denk dat dat een interessante en ingewikkelde beperking is. Dat geldt overigens voor de anderhalve meter afstand in een stadion ook. Het belangrijkste voor ons is dat er weer gesprekken plaatsvinden over hoe we zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk weer naar het stadion mogen komen. Maar er zijn nog wel een paar grote uitdagingen.''

Door de anderhalve meter afstand is uiteraard niet iedereen welkom in de Kuip. Maar, hoe ga je bepalen wie wel en niet naar binnen mogen? ''Dat is heel ingewikkeld. Heel ingewikkeld. Daarover moeten we met elkaar ook nog een paar goede gesprekken gaan voeren om te kijken hoe we dat gaan aanpakken. We mogen best wel wat ambitie tonen. Stel dat Feyenoord straks eindigt op 30.000 seizoenkaarten, misschien moeten we gaan proberen om in ieder geval die mensen straks allemaal naar binnen te krijgen. Het is nu juni en we hebben het over september. Niemand weet hoe het zich in de komende tijd gaat ontwikkelen, dus ik vind dat we de lat best hoog mogen leggen, eigenlijk moeten leggen zelfs'', vervolgt Ravenhorst.

''Anderhalve meter in een stadion en dan die voor een derde vullen… Ik denk dat dat al ingrediënten zijn waarvan je je kunt afvragen of die makkelijk te combineren zijn. In Denemarken hebben ze al wat testen gedaan over hoe dat zou moeten gaan. Daar zie je zelfs stadions die nog leger zijn dan een derde. Je ziet ze dat ze allemaal op afstand van elkaar zitten, maar je moet je ook afvragen of je allemaal op hetzelfde moment het stadion in mag komen. En ook na de wedstrijd, moet je dan blijven zitten of mag je allemaal tegelijkertijd weg? Waar vind je de balans in een model zodat het voor de supporter ook nog leuk maakt om naar het stadion te komen?'', sluit Ravenhorst af.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties