Fer laat zich horen: ''Racisme zit diep bij zulke mensen''

Fer laat zich horen: ''Racisme zit diep bij zulke mensen''

Voetballers krijgen via sociale media de meest kwetsende berichten toegestuurd en daar zijn ze helemaal klaar mee. Ook Leroy Fer kreeg via Instagram tientallen nare comments te verwerken en stipt hiermee het grote probleem aan. De middenvelder van Feyenoord hoopt dat steeds meer mensen gaan beseffen dat racisme moet verdwijnen.

''Dit ontvang ik na mijn comment (‘hahahaha’) onder Memphis zijn foto'', schrijft Fer. ''Het feit dat Derksen geen excuses kan maken voor zijn racistische uitspraak op nationale televisie maakt hem in mijn ogen inderdaad een clown. Dit is een van de vele beledigende berichten die ik ontvang na mijn comment. Blijkbaar vinden die mensen dat ik fout zit en maak ik ze boos. Dat ik ze boos maak kan ik niet begrijpen, maar ik kan ermee leven.''

Fer ontving vervelende berichten over zijn huidskleur. "Racisme zit diep bij zulke mensen en er moet alles aan gedaan worden om die wortels aan te pakken. Uitspraken als die van Derksen, die worden goedgepraat als 'fout grapje', moeten verdwijnen. Zwarte Piet, die maar al te vaak als munitie wordt gebruikt door racisten, of door mensen die geen racist menen te zijn maar wel Zwarte Piet als grapje gebruiken als referentie naar zwarte/donkere mensen, moet verdwijnen."

Lees meer over
Johan Derksen Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties