Speelschema Eredivisie: ''Dikke middelvinger naar alle stadionbezoekers''

Speelschema Eredivisie: ''Dikke middelvinger naar alle stadionbezoekers''

Journalist Iwan van Duren haalt hard uit naar het nieuwe speelschema in de Eredivisie. Vooral het wegvallen van het populaire aanvangstijdstip van 19:45 op zaterdagavond en het toevoegen van een bijna onwerkbare 20:00 wedstrijd op zondag schiet Van Duren in het verkeerde keelgat. "Een dikke middelvinger naar alle stadionbezoekers met speeltijden en -dagen waar niemand met kinderen en een baan zonder echtscheidingsgevaar allemaal aanwezig zou kunnen zijn."

"Met een beetje pech kun je straks je kinderen nog hoogstens naar de helft van de wedstrijden meenemen. En zelf moet je ook maar zien hoe je maandagavond door de files heen op tijd bij De Kuip bent vanuit Nijmegen of Middelburg. Koning klant zit blijkbaar thuis op de bank wat de clubs en tv-zenders betreft."

"De Eredivisie kent al jaren dalende cijfers qua stadionbezoek. In tien jaar tijd verdween er een half miljoen mensen van de tribunes. Van de zes miljoen zijn er nog steeds vijfenhalf miljoen over, imponerende aantallen, die ook veel beter gebruikt hadden kunnen en moeten worden in de discussies over steun tijdens deze moeilijke tijden."

De voetbalwereld verbaasde de rest van de wereld onlangs nog met de loyaliteit van hun achterban: de seizoenkaarten gingen en gaan als warme broodjes over de toonbank. "Tijdens alle jubel over de trouwe supporters werd er ergens op een kantoortje een nieuw speelschema in elkaar gedraaid door de KNVB en FOX", aldus Van Duren in Voetbal International. "Prachtig allemaal voor de mensen die thuisblijven, een klap in het gezicht van hen die liever naar het stadion bleven gaan. Commercieel zal het allemaal wel kloppen als een zwerende vinger, maar kom straks niet zeuren als de stadions nog leger stromen, en uiteindelijk ook de tv-kijker besluit weg te zappen bij wedstrijden voor halflege tribunes."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties