''Het geeft ons twintig of dertig procent meer''

''Het geeft ons twintig of dertig procent meer''

Het is een verhaal van alle tijden: het valt niet te bewijzen, maar alle cijfers wijzen uit dat 'thuisvoordeel' bestaat. Vooral Feyenoord staat bekend om de kracht van Het Legioen. Zelfs in de (vele) slechte jaren wist de stadionclub regelmatig verrassende uitslagen neer te zetten in een kolkende Kuip. Feyenoordspits Nicolai Jørgensen vertelt wat die kolkende Kuip betekent voor de spelers. "Alles. Het geeft ons twintig of dertig procent meer. Of misschien nog meer. Het is lastig uit te leggen."

De coronacrisis maakt het onduidelijk of er in het nieuwe seizoen nu wel of geen supporters in De Kuip toegelaten gaan worden. Voorlopig gaat de KNVB uit van lege stadions, maar de steeds grotere versoepelingen van de overheid geven de supporters hoop op iets beters. Jørgensen hoopt, net als alle Feyenoorders, op Het Legioen in het het stadion. "Het is niet alleen de support voor ons, maar ook wat ze doen tegen de tegenstanders. Het is erg belangrijk om ze weer terug in het stadion te krijgen. Dat maakt het voetbal ook een stuk leuker", aldus de spits voor de camera van RTV Rijnmond.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties