''Wil je Europees mee kunnen doen, dan moet je die kant op''

''Wil je Europees mee kunnen doen, dan moet je die kant op''

Er staan drie investeerders klaar om bij Feyenoord een flinke vinger in de pap te krijgen. Marcel Brands, tegenwoordig technisch directeur van Everton, vindt dat geen slechte zaak. Hij realiseert zich echter wel dat investeerders soms ook weinig goeds doen, daarmee onder andere doelend op Vitesse, ADO Den Haag en Roda JC. "Nederland heeft een paar investeerders gekend die niet het beste voorbeeld waren."

"Als iets nieuws wordt gepresenteerd, hoop je dat het meteen vruchten afwerpt. Is het na de eerste zes weken een grote puinhoop, dan is het moeilijk mensen te overtuigen. Maar als een eigenaar continuïteit wil en iets wil opbouwen, kan en mag je ze met open armen ontvangen", zo vertelt Brands in De Telegraaf.

Mits de investeerders betrouwbaar zijn, zijn ze bijna onmisbaar in het huidige betaald voetbal. "Wil je Europees mee kunnen doen, dan moet je die kant op. Doe je dat niet, dan wordt het steeds moeilijker. Bij Feyenoord en PSV zit niet veel rek meer in de begroting. Je kunt nog 10 miljoen euro groeien in commercie, een paar miljoen omhoog met tv-geld, maar dan houdt het op. Blijven clubs elders in Europa groeien, dan wordt de afstand tot die categorie clubs te groot."

Lees meer over
PSV Vitesse ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties