Berghuis verrast supporter met seizoenkaarten: ''Als je er klaar voor bent''

Berghuis verrast supporter met seizoenkaarten: ''Als je er klaar voor bent''

De zestienjarige Wietske Hoogstad was de dochter van journalist en schrijver Mark Hoogstad, die in 2018 op 48-jarige leeftijd overleed aan kanker. Hoogstad was onder andere auteur van het boek 'Rotterdam, stad van twee snelheden', waarmee hij de Rotterdamse Persprijs won. Daarnaast was de journalist een groot Feyenoordsupporter en bezocht hij zo veel mogelijk thuiswedstrijden met zijn dochter Wietske. Na de dood van haar vader kon ze de gang naar De Kuip mentaal niet meer opbrengen, maar Steven Berghuis heeft haar een steuntje in de rug gegeven in de hoop dat Wietske aankomend seizoen weer naar het stadion zal komen.

Het begon allemaal met de vraag van haar moeder of ze even een pakketje aan wilde pakken bij de deur. "Vreemd vond ik dat, want mijn moeder was ook thuis. Waarom kon ze dat niet zelf doen?, vroeg ik me af", zo vertelt Wietske aan het Algemeen Dagblad. "Toen ik de deur opendeed, stond er geen pakketbezorger, maar Steven Berghuis."

Berghuis overhandigde de verraste Wietske twee seizoenkaarten en voegde daar ‘Als je er klaar voor bent' aan toe. "Blij verrast was ik. Ik zag het niet aankomen, ik was verbaasd." Op dit moment is het zelfs nog onduidelijk wanneer het stadion weer bezocht mag worden, maar voor Wietske spelen er nog extra zaken. "Ik denk dat de eerste keer in de Kuip confronterend gaat zijn. Ik ben er bijna 2 jaar niet geweest en heb na zijn dood geen enkele andere wedstrijd meer gekeken. Ik vind het lastig, want voetbal was ‘ons’ dingetje. Nadat mijn vader de diagnose kreeg, spraken we af nog één keer naar een voetbalwedstrijd te gaan. Maar doordat zijn gezondheid dermate verslechterde, is dat er nooit meer van gekomen."

"Ik hoop vooral dat de herinneringen van mijn vader en mij samen terugkomen. Ik volgde therapie om ze terug te halen, maar zonder succes. Ik hoop dat het weer naar boven komt als ik in het stadion ben, dat ik de herinneringen op deze manier kan aanwakkeren. En daarnaast hoop ik dat ik de voetbalpassie terug vind die wij deelden."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties