''Uit Feyenoord valt meer te halen dan nu gebeurt''

''Uit Feyenoord valt meer te halen dan nu gebeurt''

Zondag werd bekend dat er meerdere Amerikaanse investeringsmaatschappijen geïnteresseerd zijn om in Feyenoord te stappen. De vierde is echter afgevallen omdat Feyenoord voet bij stuk hield om 51% van het meerderheidsbelang in de club te behouden. De drie overgebleven maatschappijen zouden hun zinnen hebben gezet op renovatie van De Kuip.

In de NOS Voetbalpodcast bespreken Arno Vermeulen, Jeroen Stekelenburg, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter de mogelijke kapitaalinjectie bij de Rotterdammers. ''Dat zou voor Feyenoord een financiële redding kunnen zijn. Feyenoord heeft nu moeite om spelers met het niveau van, met alle respect, Mark Diemers naar de Kuip te lokken. En zelfs dat is nog niet zeker'', begint Vermeulen.

''Als ik dit soort verhalen lees, dan vrees ik eigenlijk al meteen het ergste'', zegt Grueter. ''Dit groeit het voetbal toch boven het hoofd? We weten allemaal wat dit soort bedrijven doen, die zijn maar op één ding uit: zoveel mogelijk geld verdienen. Het maakt ze werkelijk geen bal uit hoe ze dat doen. Al moeten ze Feyenoord laten afzakken en in miljoenen schuld stoppen, het interesseert ze geen reet. Het zijn sprinkhanen, het is verschrikkelijk. Je moet dat zo ver mogelijk buiten de poort houden want voordat je het weet heb je niks meer te vertellen over je eigen club.''

''Feyenoord is zo enthousiast omdat het water ze aan de lippen staat'', zegt Stekelenburg. ''Het kan niet veel slechter op financieel gebied op dit moment. Niet iedereen deelt de mening van Grueter natuurlijk, er zijn ook mensen die het voetbal iets bedrijfsmatiger bekijken. Het is een ontzettende grote club met een ontzettende grote achterban. Het zal wel door het oude stadion komen, maar het lukt ze maar niet om structureel uit die financiële zorgen te komen.''

''Ik lees vandaag iemand van De Telegraaf die spreekt over de potentie van meerdere miljoenen die de club meer waard kan worden. Heel mooi verhaal, maar we zijn het er allemaal toch wel over eens dat er zoveel meer uit Feyenoord valt te halen dan er nu gebeurt? Dat maakt Feyenoord zo interessant voor investeerders'', sluit Elshoff af.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties