Renovatie Kuip? ''Zij hebben geen jaren nodig om studies te lezen''

maandag 15 juni 2020 03:38 69.050 keer bekeken 177 reacties Pro Shots

Gisteren werd duidelijk dat er drie Amerikaanse investeringsmaatschappijen interesse hebben in Feyenoord. Nu is gebleken dat er, zonder dat er namen genoemd werden, vier stuks waren. De vierde is echter afgevallen omdat Feyenoord voet bij stuk hield om 51% van het meerderheidsbelang in de club te behouden. De drie overgebleven maatschappijen zouden hun zinnen hebben gezet op renovatie van De Kuip. Chris Woerts: "Amerikanen gaan voor rendement en niet voor schuld."

"Zij hebben geen jaren nodig om studies te lezen. Een nieuw stadion kost 440 miljoen, renovatie 200 miljoen. Met daarbij de wetenschap dat een groot deel van de fans daar het gelukkigst mee is, zijn ze gauw klaar", aldus Woerts in Dagblad010. Feyenoord eiste 25 miljoen euro per jaar aan inkomsten uit het nieuwe stadion, maar dankzij de coronacrisis is dat bedrag eigenlijk alweer te laag. Nu zou er 40 miljoen euro per jaar aan gegarandeerde inkomsten nodig zijn als de Rotterdammers weer mee zouden willen doen om het kampioenschap in een nieuw stadion. En dat terwijl de eerder genoemde 25 miljoen niet eens door de gemeente gegarandeerd kan worden op dit moment.

Door in te zetten op renovatie denkt de eventuele Amerikaanse investeerder een paar honderd miljoen euro te kunnen besparen. De investeerders kennen het DMK-rekenmodel voor renovatie van De Kuip en zullen in overleg gaan met de Rotterdamse vastgoedmagnaat Aat van Herk, die ook al geen voorstander is van nieuwbouw. 

Mocht een van de drie potentiële investeerders doorzetten, dan kan dat Feyenoord honderden miljoenen euro's opleveren voor 49% van de aandelen. De Vrienden van Feyenoord hebben echter 45% van de aandelen ter waarde van 27 miljoen in handen: ook zij zullen dan akkoord moeten gaan met de verkoop van hun aandelen. De Amerikaanse investeerders willen ook helemaal geen meerderheid in de aandelen: ze willen, tijdelijk, een grote economische zeggenschap hebben. ‘’Want daar gaat het de Amerikanen meestal om in de praktijk. Niet om de baas te zijn van een club.’’

Gerelateerd nieuws
177 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 68 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73547 leden - Op dit moment zijn 850 mensen actief, waarvan 216 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved