''Hij heeft dit vast bewust gedaan. Dat is alleen maar goed toch?''

''Hij heeft dit vast bewust gedaan. Dat is alleen maar goed toch?''

Dick Advocaat riep in een eerder stadium Het Legioen op om seizoenkaarten aan te schaffen, om met een knipoog te vertellen dat aartsvijand Ajax er al 30.000 had verkocht en Feyenoord 'pas' 17.000. Remco Ravenhorst, voorzitter van de officiële supportersvereniging van Feyenoord FSV De Feijenoorder, ziet er de lol wel van in. "Dick Advocaat mag dat zeker zeggen. Het is soms zelfs weleens goed dat iemand de boel een beetje op scherp zet, denk ik. Lekker een beetje prikkelen."

"De cijfers kun je op allerlei mogelijke manieren bekijken. Als je het vergelijkt met de periode van vorig seizoen lopen we er zelfs flink op voor. En dat ook nog eens in een tijd waarin corona onze levens bepaalt. Er is ook geen uitgebreide publiciteitscampagne aan vooraf gegaan", aldus Ravenhorst in het Algemeen Dagblad.

"Bovendien is het zo dat Feyenoord op dit moment in een fase zit waarin de seizoenkaarthouders in de gelegenheid worden gesteld om hun kaart te verlengen. Pas later kunnen mensen die geen kaart hebben een kaart aanschaffen. De uitzonderingen zijn die paar vakken die niet altijd zijn uitverkocht. En er zijn allerlei andere factoren die een rol kunnen spelen in waarom mensen nu wel of juist niet een kaart kopen."

Ravenhorst verwacht dat Advocaat zijn woorden heel zorgvuldig heeft gekozen. "Hij heeft dit vast bewust gedaan. Dat is alleen maar goed toch? Nogmaals, van mij hoeft het geen wedstrijdje seizoenkaartenverkoop te worden tussen Ajax en Feyenoord. Maar deze woorden kunnen geen kwaad. We verkochten vorig seizoen 31.000 kaarten, laten we hopen dat we daar gewoon weer naar toe kruipen de komende maanden."

[readmore=54248]

Lees meer over
ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties