FIFA: Spelers mogen komend seizoen tweemaal van club veranderen

FIFA: Spelers mogen komend seizoen tweemaal van club veranderen

Vanwege de coronacrisis gaat de FIFA, normaal gesproken kortstondig, toestaan dat een speler voor drie verschillende clubs per seizoen mag gaan spelen. Nu is dat nog maximaal twee clubs. De optie om voor drie clubs te spelen is in het leven geroepen om te voorkomen dat profvoetballers dankzij de coronacrisis zonder club komen te zitten.

De speelkalender ligt op dit moment volledig overhoop: sommige competities zijn beëindigd en de competities die doorlopen hebben bijna allemaal een andere einddatum. De nu al gestopte competities beginnen op hun beurt weer eerder aan het nieuwe seizoen dan de competities die nu voortgezet worden.

Om de spelers te beschermen tegen deze onoverzichtelijke situatie mogen ze dus in totaal voor drie verschillende clubs spelen in het aankomende seizoen. De FIFA hoopt ook dat spelers die per 30 juni uit hun contract lopen minstens een verkort contract tot aan het eind van het uitgerekte seizoen zullen krijgen, zo meldt De Telegraaf.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties