Betaald parkeren in Hillesluis? ''Last in de wijk is disproportioneel''

Betaald parkeren in Hillesluis? ''Last in de wijk is disproportioneel''

Bij thuiswedstrijden van Feyenoord zoeken supporters vaak een parkeerplek zo dicht mogelijk bij het stadion. Het liefst natuurlijk op een plek waar gratis geparkeerd kan worden. De woonwijk Hillesluis is daarom een graag gebruikte plek om de auto te parkeren. De bewoners zijn minder gecharmeerd: ze hopen dat de gemeente betaald parkeren wil gaan invoeren op zondagen.

Doordeweeks is dat al het geval, tot 18:00 (de woonwijk ziet ook graag dat doordeweeks de tijden verlengd worden). Wat de bewoners betreft worden de supporters door het betaald parkeren ontmoedigd om hun auto daar neer te zetten, juist omdat de mensen die daar nu wonen vaak hun auto niet meer kunnen parkeren.

"De last in de wijk is disproportioneel op dit moment, het wordt bezoekers van de thuiswedstrijden te aantrekkelijk gemaakt om te parkeren in de wijk op zondag. Er wordt onvoldoende rekening gehouden met de lasten die de bewoners van Hillesluis dragen", aldus een woordvoerder van de wijkraad in het Algemeen Dagblad.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties