''De breedte versterken, dan kom je uit bij zulk soort spelers''

''De breedte versterken, dan kom je uit bij zulk soort spelers''

Feyenoord maakte zich vroeger vaak schuldig aan bord-op-schoot-scouting en ook de interesse in Mark Diemers van Fortuna Sittard lijkt daar op, al moet er ook gezegd worden dat eerder aangetrokken spelers als Oguzhan Özyakup en Róbert Boženík juist weer verrassingen waren. Waarom valt Feyenoord terug op het aantrekken van een speler uit de eredivisie? Feyenoord watcher Martijn Krabbendam: "Dat heeft te maken met wat hij moet kosten en met wat hij gepresteerd heeft het afgelopen seizoen."

"Als je niet veel geld hebt en je moet jezelf in ieder geval in de breedte versterken, dan kom je uit bij zulk soort spelers." Diemers zou al een mondeling akkoord hebben bereikt met FC Groningen. "Ik weet niet hoe dat juridisch allemaal in elkaar steekt. Ik neem aan dat Feyenoord niet zulke gesprekken gaat voeren als ze er niet zeker van zijn dat de kans bestaat dat hij gewoon naar De Kuip komt. Als je het Fortuna vraagt, dan denk ik dat Fortuna hem ook liever aan Feyenoord verkoopt. Dat staat toch wat interessanter. Normaal gesproken, zoals dat werkt in het voetbal, gaat deze speler dan gewoon naar De Kuip", aldus Krabbendam tegenover Fox Sports.

Maar maakt de middenvelder kans op een basisplaats bij een club als Feyenoord? "Ik vind wel dat hij een uitstekend seizoen heeft doorgemaakt: een geweldige traptechniek, goede voetballer, maar we hebben al vaker gezien dat die stap van de subtop, en in dit geval zelfs van onderin de eredivisie, naar Feyenoord een grote stap is. Het ligt aan de kwaliteiten van de speler: in principe kan hij het voetballend wel aan, maar er komt een dimensie bij als je naar Feyenoord gaat. Er is toch de druk, er is De Kuip, er is de druk van een topclub. We zullen pas zien of dat lukt en of hij dat aankan als hij er daadwerkelijk zit."

Lees meer over
De Kuip FC Groningen Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties