''Al heel lang het gevoel dat mensen er vooral graag bij willen horen''

maandag 8 juni 2020 06:41 73.745 keer bekeken 129 reacties Pro Shots

De voorverkoop van seizoenkaarten loopt bij de meeste clubs, en ook bij Feyenoord, van een leien dakje. Ondanks de coronacrisis blijven de supporters achter hun club staan. Willem van Hanegem heeft er zo zijn bedenkingen over. 

"Ik las dat de seizoenkaarten bij al onze clubs als warme broodjes over de toonbank gaan. Hoogstwaarschijnlijk mogen er straks in september nog geen supporters op de tribunes zitten, maar dat maakt die mensen niets uit. Dat valt best te prijzen, ze steunen tenslotte hun club. Ik heb wel al heel lang het gevoel dat mensen er vooral graag lekker bij willen horen, dat ze een soort druk voelen om niet achter te blijven. Dat het ze helemaal niet uitmaakt waar ze precies naar kijken", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Eerlijk gezegd kan ik zelf prima kijken naar wedstrijden zonder publiek, merkte ik de laatste weken. Ik kreeg de laatste jaren toch al het idee dat voetbalwedstrijden een soort alternatief voor carnaval waren geworden en dat is door de Bundesliga even lekker verdwenen", zo vervolgt Van Hanegem. "Toch is het zaak dat er ook nog ware liefhebbers van het spelletje overblijven. Die wél met een kritisch oog naar wedstrijden willen kijken in plaats van dat monotone zingen de hele wedstrijd door. Mensen die kwaliteit herkennen."

"Er is steeds minder oog voor het pure voetbal, als we maar met z'n allen kunnen juichen en schreeuwen. Wie bewaakt de kwaliteit? Komend seizoen wemelt het opeens van de Duitse trainers hier. En ze hebben allemaal een blikje Red Bull in hun zak, denk ik. Want je kunt het zo gek niet opnoemen, ze hebben allemaal een aandeel gehad in de opmars van Red Bull Leipzig en Red Bull Salzburg, hè?"

Gerelateerd nieuws
129 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 63 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75463 leden - Op dit moment zijn 974 mensen actief, waarvan 265 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved