Kuyt over Advocaat: ''Gaat hij volgend jaar wéér verder, hartstikke goed''

zaterdag 6 juni 2020 00:03 108.980 keer bekeken 241 reacties Pro Shots

Rondom Dirk Kuyt is er ook veel te doen als het gaat om zijn aspiraties om trainer te worden van Feyenoord. De media vermoeden dat Dick Advocaat komend seizoen als tussenpaus zal dienen om de stadionclub alvast klaar te stomen voor de komst van Kuyt. De voormalige spits van Feyenoord ziet dat zelf heel anders. "Wanneer dat is, is nu helemaal niet belangrijk."

"Dick Advocaat is trainer van Feyenoord en hij krijgt alle ruimte om zijn ding te doen. Gaat hij volgend jaar wéér verder, hartstikke goed. Dick is het beste wat Feyenoord kon overkomen. Hij heeft van een heel moeilijke situatie een geweldige situatie gemaakt. Er is alle reden om hem het huzarenstukje, dat hij aan het leveren is, af te laten maken. Ik liep al stage bij hem en heb van dichtbij meegemaakt hoe hij de boel op de rit heeft gekregen. Ik heb een enorm respect voor hem en dat weet hij. Andersom heeft hij me laten weten dat ik welkom ben", aldus Kuyt in De Telegraaf.

"Er is nooit een situatie besproken dat ik op enig moment assistent van hem zou worden. Dat wilde Dick niet en dat wilde ik niet. Dick doet zijn eigen ding met zijn eigen staf. We doen allebei wat het beste is voor Feyenoord. En ik moet mij zelf verder ontwikkelen", zo vervolgt Kuyt. "Ik heb een prachtige carrière als voetballer gehad. Ik heb zoveel geweldige dingen meegemaakt. Ik hoef morgen geen trainer te worden. Heb je het me ooit horen roepen dat ik het dit jaar of volgend jaar moet overnemen?”

Het oorspronkelijke plan om Kuyt ooit trainer van Feyenoord te laten worden kwam uit de koker van Martin van Geel. "Dat was het plan van Martin. Gio zou nog een jaar langer blijven. Die stopte toch en toen kwam Jaap Stam.” Stam zou normaal gesproken voor twee of drie jaar blijven en daarna was het de beurt aan Kuyt geweest om de Rotterdammers onder zijn hoede te nemen. "Dan word jij na die tijd trainer, zei Martin." Frank Arnesen ziet ook toekomst in Kuyt als trainer van Feyenoord, maar laat de voormalige spits in alle rust rijpen tot hij klaar is voor die grote taak. 

Gerelateerd nieuws
241 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 88 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 751 mensen actief, waarvan 179 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved