''Op tijd in de gaten krijgen dat mensen je zielig gaan vinden''

dinsdag 2 juni 2020 20:18 69.300 keer bekeken 131 reacties Pro Shots

Jaap Stam heeft een zeer ongelukkige periode als trainer van Feyenoord achter de rug. In plaats van het hoofdstuk af te sluiten komt de trainer steeds terug op zijn tijd in Rotterdam. Dit niet alleen tot ergernis van Feyenoorders, maar ook van de media. Ook columnist Nico Dijkshoorn laat niks heel van Stam. "Sommige mensen herkennen medelijden niet. Jaap Stam is zo iemand."

"Er zaten al barstjes in het imago van Jaap, maar afgelopen week ging het definitief fout. Stam deed enkele afscheidsinterviews en viel hard uit naar Dick Advocaat. Een bekende profvoetbalreactie: vlak voordat je vertrekt naar de andere kant van de oceaan nog snel even wat openstaande rekeningen vereffenen", zo schrijft Dijkshoorn in Voetbal International. "Ik las het interview in Trouw en wist het zeker: Jaap herkent geen medelijden. Hij weet niet dat we hem allemaal maandenlang hebben uitgelachen. Voor cynische kijkers was het een feest, die lookalike van een Russische bad guy voor de groep bij Feyenoord. Je hoefde Steven Berghuis en Jaap maar een minuut naast elkaar te zien staan en je wist genoeg: dit wordt niks."

"Steven Berghuis, diep ongelukkig omdat hij niet naar PSV mocht en Jaap Stam diep ongelukkig dat hij een verfijnde vedette moest trainen. Precies daar zit de mislukking van Stam: hij kon het niet opbrengen zijn beste voetballer een beetje te masseren, een beetje op te hemelen. Berghuis heeft geen seconde zijn best gedaan voor die kale bouwvakker naast het veld. Hij heeft iedere training gedacht: Fuck jou, met je gezamenlijk druk zetten en vanuit een gesloten middenveld de bal afjagen. Laat ze die bal bij mij inleveren, dan doe ik er iets bijzonders mee."

"Dick Advocaat begrijpt dat. Hij maakt precies de goede spelers belangrijk. Hij is een coach voor wie je extra hard loopt. Jaap Stam is bij Feyenoord al die tijd een coach geweest met wie ze het in godsnaam dan maar moesten doen", aldus Dijkshoorn. "Jaap meldt nu in interviews dat iedereen bij Feyenoord met veel plezier aan hem terugdenkt. Dan weet je genoeg. Gertjan Verbeek werd ook onder een daverend applaus opgelucht uitgezwaaid. Jaap en Gertjan missen de belangrijkste eigenschap van een topcoach: op tijd in de gaten krijgen dat mensen je zielig gaan vinden."

Gerelateerd nieuws
131 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 40 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 772 mensen actief, waarvan 191 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved