KNVB: ''Gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen''

dinsdag 2 juni 2020 19:18 50.185 keer bekeken 63 reacties Pro Shots

Nederland is een van de weinige landen waar de competitie niet afgemaakt wordt. Dat kan problemen opleveren als straks de transferwindow opengaat: de transferwindow mag twaalf weken duren en start in Nederland op 9 juni. De periode van twaalf weken duurt tot 1 september, maar omdat de meeste andere competities wel doorlopen zal de transferperiode in de meeste andere competities later beginnen en later eindigen, waarschijnlijk ergens in de loop van oktober.

Bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB: "We zijn hier druk mee bezig. We proberen onze markt te laten aansluiten op de internationale ontwikkelingen. Anders is het straks zo dat onze markt gesloten is, terwijl die in de landen om ons heen nog open is. Dat zou betekenen dat spelers na 1 september nog wel kunnen vertrekken uit Nederland, maar dat de Nederlandse clubs geen vervangers meer kunnen halen. Dat vinden we uiteraard geen wenselijk scenario."

De KNVB gaat de FIFA benaderen. "We gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen. Bijvoorbeeld door ergens een pauze in te gelasten. We zijn dan wel twaalf weken open, maar niet twaalf weken aan één stuk. Dan kunnen clubs wel gewoon vanaf 9 juni de spelers aantrekken en laten meetrainen. In de zomer zou de markt dan tijdelijk dicht gaan en later gaat die dan weer open, zodat we in de pas lopen met de rest van Europa. Hopelijk gaat de FIFA hier flexibel mee om. Als dat niet gebeurt, zullen we waarschijnlijk later dan 9 juni open moeten gaan", aldus Boetekees in Voetbal International.

In Nederland spelende voetballers staan bovendien vijf maanden buiten de schijnwerpers, iets dat niet echt goed is voor de marktwaarde. Buitenlandse clubs zullen nauwelijks een idee hebben hoe de spelers er fysiek en conditioneel voorstaan en wellicht eerder kiezen voor spelers die zich wel wekelijks laten zien op de voetbalvelden.

Gerelateerd nieuws
63 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 19 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 721 mensen actief, waarvan 162 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved