KNVB: ''Gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen''

KNVB: ''Gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen''

Nederland is een van de weinige landen waar de competitie niet afgemaakt wordt. Dat kan problemen opleveren als straks de transferwindow opengaat: de transferwindow mag twaalf weken duren en start in Nederland op 9 juni. De periode van twaalf weken duurt tot 1 september, maar omdat de meeste andere competities wel doorlopen zal de transferperiode in de meeste andere competities later beginnen en later eindigen, waarschijnlijk ergens in de loop van oktober.

Bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB: "We zijn hier druk mee bezig. We proberen onze markt te laten aansluiten op de internationale ontwikkelingen. Anders is het straks zo dat onze markt gesloten is, terwijl die in de landen om ons heen nog open is. Dat zou betekenen dat spelers na 1 september nog wel kunnen vertrekken uit Nederland, maar dat de Nederlandse clubs geen vervangers meer kunnen halen. Dat vinden we uiteraard geen wenselijk scenario."

De KNVB gaat de FIFA benaderen. "We gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen. Bijvoorbeeld door ergens een pauze in te gelasten. We zijn dan wel twaalf weken open, maar niet twaalf weken aan één stuk. Dan kunnen clubs wel gewoon vanaf 9 juni de spelers aantrekken en laten meetrainen. In de zomer zou de markt dan tijdelijk dicht gaan en later gaat die dan weer open, zodat we in de pas lopen met de rest van Europa. Hopelijk gaat de FIFA hier flexibel mee om. Als dat niet gebeurt, zullen we waarschijnlijk later dan 9 juni open moeten gaan", aldus Boetekees in Voetbal International.

In Nederland spelende voetballers staan bovendien vijf maanden buiten de schijnwerpers, iets dat niet echt goed is voor de marktwaarde. Buitenlandse clubs zullen nauwelijks een idee hebben hoe de spelers er fysiek en conditioneel voorstaan en wellicht eerder kiezen voor spelers die zich wel wekelijks laten zien op de voetbalvelden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties