Eredivisieclubs bereiken akkoord over verdeling tv-gelden

Eredivisieclubs bereiken akkoord over verdeling tv-gelden

Omdat het afgelopen seizoen niet afgemaakt is was er enige tijd onduidelijkheid hoe het met de verdeling van de tv-gelden voor aankomend seizoen zou gaan: zou de eindstand van seizoen 2018/2019 gebruikt worden of die van het afgelopen, onafgemaakte, seizoen? Er is uiteindelijk besloten om het afgelopen seizoen mee te laten tellen voor de tv-gelden van aankomend seizoen.

Voor Feyenoord heeft dat geen gevolgen, want de Rotterdammers krijgen als nummer drie van de ranglijst, die samengesteld wordt op basis van de prestaties van de afgelopen tien jaar, hoe dan ook het bedrag dat bij die plek hoort (ongeveer 8,2 miljoen). Omdat Feyenoord dit seizoen boven PSV is geëindigd loopt de club wel iets in op de huidige nummer twee van de ranglijst.

Een korte uitleg van hoe de ranglijst tot stand komt: een eerste plaats levert 180 punten op en een tweede plaats 170 punten enzovoort. Per jaar gaat daar tien procent af zodat een landskampioenschap van tien jaar geleden nog achttien punten waard is. Feyenoord heeft op die manier in totaal 876 punten vergaard sinds seizoen 2010/2011. Ander goed nieuws is dat het dramatische seizoen van Feyenoord in 2010/2011 (de Rotterdammers werden tiende) na volgend seizoen niet meer meegeteld wordt in de telling.

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties