Hervatting Eredivisie kan zonder al te grote risico's

donderdag 28 mei 2020 19:44 48.625 keer bekeken 110 reacties Pro Shots

De eredivisie is inmiddels al geruime tijd definitief beëindigd. Volgens KNVB-arts Edwin Goedhart is een herstart van de competitie voor het komende seizoen geen probleem. Er is gebleken dat een besmetting tussen spelers zo goed als nooit voorkomt, ook niet bij een contactsport als voetbal. "We hebben 482 wedstrijden geanalyseerd uit de Eredivisie om te kijken hoe vaak het voorkomt dat koppeltjes elkaar kunnen besmetten of in ieder geval veel contact met elkaar hebben. Dat blijkt gelukkig ontzettend mee te vallen."

"Het is zo klein dat we het als niet belangrijk kunnen beschouwen", aldus Goedhart tegenover Fox Sports. "Ik denk dat er bij voetbal als contactsport misschien wel minder contact is dan iedereen dacht. Als je de al gebruikelijke maatregelen hanteert - niet komen als je ziek bent en goed afstand houden in het kleedkamergebied of daaromheen – is het een veilige sport. Er is geen reden om aan te nemen dat op het voetbalveld de besmettingskans enorm toeneemt."

"Wat ons betreft kan de hervatting van de Eredivisie zonder al te veel grote risico's op het veld ontstaan. Je gaat natuurlijk wel kijken naar maatregelen om de risico's nog verder te beperken, maar daar wordt hard aan gewerkt en over nagedacht." Wellicht wordt er nog wat gesleuteld aan de meest voorkomende contactmomenten (standaardsituaties en het vieren van doelpunten). "Als we dat nog iets kunnen beïnvloeden, dan kunnen we de contacttijd - die toch al laag is – nog iets lager maken. Je moet corners wel gewoon laten nemen, maar je kan bijvoorbeeld overwegen om de bal naar de tegenstander te laten gaan als het te lang duurt."

Gerelateerd nieuws
110 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73385 leden - Op dit moment zijn 116 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved