Noodplan betaald voetbal vandaag gepresenteerd

Noodplan betaald voetbal vandaag gepresenteerd

Vandaag zullen de KNVB, Eredivisie CV en CED (eerste divisie) hun noodplan voor het betaald voetbal presenteren. Belangrijke onderdelen van dat noodplan zijn: het afstaan van een deel van de nog te verdienen Europese gelden door Feyenoord, AZ, Ajax, PSV en Willem II en het verdelen van het geld van het contract met FOX Sports onder de clubs die geen Europees voetbal hebben afgedwongen.

Het idee is om de politiek er van te overtuigen dat clubs wel degelijk zelf geld stoppen in het behoud van hun bedrijfstak, maar tegelijk ook de deur te openen voor een financieel vangnet vanuit Den Haag. Lege stadions zijn namelijk maar korte tijd te financieren voor de meeste clubs, faillissementen liggen op de loer.

De opties zijn om te spelen zonder publiek, met weinig publiek of met volle stadions waar de toeschouwers aan strenge gezondheidseisen voldoen. Met weinig toeschouwers spelen is echter sowieso niet rendabel en dus lijkt het alles (volle stadions) of niets (lege stadions) te worden. De intentie is om, mits verantwoord, toe te werken naar een scenario van volle stadions. Het Algemeen Dagblad omschrijft het als volgt: "De protocollen daarvoor zijn ook verder uitgewerkt in het plan, waarbij ook een ‘overgangsscenario’ met kinderen tot twaalf jaar een serieuze optie is. Daarnaast liggen er concepten klaar voor het gebruik van mondkapjes, temperatuurmetingen, etc."

Morgen buigen de burgemeesters van de speelsteden in overleg met de KNVB en de andere partijen zich over de opties en als het noodplan goed genoeg bevonden wordt zal er voortgeborduurd worden op de gedane aanbevelingen.

Lees meer over
PSV Willem II Fox Sports ajax ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties