Noodplan betaald voetbal vandaag gepresenteerd

donderdag 28 mei 2020 08:00 56.010 keer bekeken 233 reacties Pro Shots

Vandaag zullen de KNVB, Eredivisie CV en CED (eerste divisie) hun noodplan voor het betaald voetbal presenteren. Belangrijke onderdelen van dat noodplan zijn: het afstaan van een deel van de nog te verdienen Europese gelden door Feyenoord, AZ, Ajax, PSV en Willem II en het verdelen van het geld van het contract met FOX Sports onder de clubs die geen Europees voetbal hebben afgedwongen. 

Het idee is om de politiek er van te overtuigen dat clubs wel degelijk zelf geld stoppen in het behoud van hun bedrijfstak, maar tegelijk ook de deur te openen voor een financieel vangnet vanuit Den Haag. Lege stadions zijn namelijk maar korte tijd te financieren voor de meeste clubs, faillissementen liggen op de loer.

De opties zijn om te spelen zonder publiek, met weinig publiek of met volle stadions waar de toeschouwers aan strenge gezondheidseisen voldoen. Met weinig toeschouwers spelen is echter sowieso niet rendabel en dus lijkt het alles (volle stadions) of niets (lege stadions) te worden. De intentie is om, mits verantwoord, toe te werken naar een scenario van volle stadions. Het Algemeen Dagblad omschrijft het als volgt: "De protocollen daarvoor zijn ook verder uitgewerkt in het plan, waarbij ook een ‘overgangsscenario’ met kinderen tot twaalf jaar een serieuze optie is. Daarnaast liggen er concepten klaar voor het gebruik van mondkapjes, temperatuurmetingen, etc."

Morgen buigen de burgemeesters van de speelsteden in overleg met de KNVB en de andere partijen zich over de opties en als het noodplan goed genoeg bevonden wordt zal er voortgeborduurd worden op de gedane aanbevelingen.

Gerelateerd nieuws
233 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 48 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73384 leden - Op dit moment zijn 46 mensen actief, waarvan 27 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved