Stadion Feijenoord in gesprek met gemeente voor financiële hulp

zondag 17 mei 2020 19:09 62.395 keer bekeken 163 reacties Pro Shots

De coronacrisis lijkt ook de plannen voor Feyenoord City in de war te schoppen, maar woordvoerder Ruud Bijl beaamt namens de Kuip-directie dat de plannen 'vooralsnog' doorgezet worden. "Het stadion is in gesprek voor als er mogelijk een probleem ontstaat. Als je een goed ondernemer bent, dan ga je in op dit soort toekomstige situaties."

Het college van b en w had al verwacht dat de stadionclub aan zou kloppen voor steunmaatregelen, want Feyenoord genereert nu totaal geen inkomsten meer uit De Kuip. "Een verzoek aan de gemeente om te helpen de tijd te overbruggen totdat alles weer in een normaal vaarwater is terechtgekomen, wordt niet uitgesloten. Een dergelijk verzoek zullen we serieus beoordelen en overwegen indien het voortbestaan van Stadion Feijenoord in het geding is.’’

In eerste instantie gaat het nu dus over het redden van De Kuip in de huidige crisis, maar er wordt ook al verder gekeken zodat Feyenoord City alsnog gerealiseerd kan worden. "We zijn het definitieve ontwerp aan het afronden en hebben de omgevingsvergunning aangevraagd’’, aldus Bijl in het Algemeen Dagblad. Al is de financiering dus nog niet rond en wordt het ondernemingsplan nog nader bekeken. De uitgangspositie blijft dat het nieuwe stadion er in 2025 zal staan.

Financieel woordvoerder Dennis Tak van de PvdA ziet steun aan De Kuip niet zitten omdat de huidige tekorten vooral zijn ontstaan door de projectkosten van Feyenoord City. "De financiering wordt gedaan door Goldman Sachs, met als onderpand het stadion. Als Rotterdam een lening geeft, dan wordt die achtergesteld bij die van Goldman Sachs. Dat is dus het domste wat we kunnen doen. Er gaat geen cent richting de Kuip, zonder dat er wordt afgeschreven op de huidige financiering."

Fractievoorzitter Ellen Verkoelen van 50PLUS ziet dat anders. "Wat bovenaan staat is dat de gemeente de Kuip nooit zal laten vallen. We laten ons icoon niet in de steek. Wat de deal wat mij betreft gaat worden is dat het stadion zal worden gered, maar er water bij de wijn moet worden gedaan. Dat betekent dat de gebiedsontwikkeling de allerhoogste prioriteit krijgt, maar het nieuwe stadion er niet komt."

Raadslid Robert Simons van Leefbaar Rotterdam wil de hulp aan Stadion Feijenoord en de ontwikkeling van Feyenoord City van elkaar loskoppelen. "Feyenoord City is een langlopend project, wat de Kuip nu overkomt is acuut. Net zoals veel andere bedrijven op dit moment in nood zijn. Ik hoop dat er vanaf 1 september weer kan worden gevoetbald, net zoals nu in Duitsland al gebeurt. Laten we vooral daarover nadenken."

Gerelateerd nieuws
163 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73570 leden - Op dit moment zijn 673 mensen actief, waarvan 181 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved