FC Utrecht hoopt nog steeds op bekerfinale

woensdag 13 mei 2020 08:00 39.930 keer bekeken 93 reacties Pro Shots

In de eredivisie is FC Utrecht de grote verliezer omdat de club overal naast gegrepen heeft. De club uit de Domstad geeft echter niet zo snel op en stapt deze week naar de UEFA, die al heeft beloofd om serieus naar het aangeleverde dossier te gaan kijken. Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht: "Een belangrijke richtlijn van de UEFA is dat bonden er alles aan doen om de bekerfinales te spelen, maar in Nederland is dat niet het geval."

Op deze manier houdt FC Utrecht zicht op een plek in de groepsfase van de Europa League. Mocht FC Utrecht de bekerfinale, als die alsnog gespeeld gaat worden, winnen, dan verspeelt Feyenoord zijn rechtstreekse plaatsing voor de poulefase van de Europa League. De Rotterdammers nemen in dat geval normaal gesproken het Europese ticket over van Willem II. 

De advocaten van FC Utrecht hebben meerdere manieren om hun gelijk te halen, zo meldt Voetbal International. Te beginnen bij de UEFA, maar daarna zijn er nog beroepszaken mogelijk bij het Nederlandse recht of het sporttribunaal CAS. De FC Utrecht-directie ziet de gang van zaken zitten, zeker nu het er steeds meer op gaat lijken dat er op korte termijn weer in Nederland gevoetbald kan worden. In augustus zouden, volgens de KNVB, de eerste oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden en die worden dan uitgezonden door FOX Sports.

FC Utrecht ziet daarom ook ruimte voor de bekerfinale, want de UEFA heeft aangegeven dat het geen 'harde eis' is dat alle bekerfinales voor 3 augustus gespeeld zouden moeten zijn (iets dat eerder wel zo leek te zijn). 

Gerelateerd nieuws
93 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 49 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74855 leden - Op dit moment zijn 109 mensen actief, waarvan 83 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved