''Anders dan in andere landen werken wij echt met elkaar samen''

dinsdag 12 mei 2020 06:00 48.200 keer bekeken 43 reacties Pro Shots

De televisiegelden zijn in de grote Europese competities vaak de levensader van de clubs. Vandaar ook dat er in de toplanden alles aan gedaan wordt om de niet afgeronde competities alsnog tot een goed einde te brengen, anders worden de vele miljoenen euro's niet uitgekeerd. In Nederland leeft die noodzaak niet: FOX Sports heeft 22 miljoen euro overgemaakt naar de Eredivisie-clubs voor de laatste, niet uitgespeelde, periode van de competitie.

Mocht komend jaar (een deel van) het seizoen zonder publiek gespeeld worden, dan is FOX Sports, ondanks de huidige opzeggingen van de abonnees, alsnog spekkoper. Woordvoerder van FOX Sports, Maarten van Rooijen: "Wij beschikken niet over actuele informatie omdat men een abonnement niet bij ons afsluit maar bij de tv-aanbieders. Maar we krijgen via onze eigen kanalen juist veel positieve en behulpzame reacties van supporters. Men snapt heel goed dat een abonnement op FOX Sports financieel belangrijk is voor hun cluppie. Nu nog meer dan ooit.”

FOX Sports betaalde niet voor niks de nog openstaande tv-gelden aan de clubs. "Dat dit juist gebeurde in een fase waarin er nog volop onzekerheid was wat betreft het kunnen uitspelen van de competitie, zegt denk ik veel over onze betrokkenheid. Anders dan in andere landen werken wij echt met elkaar samen. Al bijna twaalf jaar leveren we op die manier een bijdrage aan de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Dat willen we nog heel lang met elkaar blijven doen, want het zijn prachtige competities’’, aldus Van Rooijen in De Telegraaf.

Voor het nieuwe seizoen is er nog niet echt duidelijkheid te scheppen. "Daar zijn we nu volop mee bezig. Zo onderzoeken we onder meer samen met de clubs hoe we elkaar in de voorbereiding van het nieuwe seizoen optimaal kunnen helpen. Maar de belangrijkste vraag die nog beantwoord moet worden: wanneer kan het nieuwe seizoen daadwerkelijk van start? En met hoeveel clubs? Ineens is een Eredivisie met twintig clubs nog niet uit te sluiten.”

Gerelateerd nieuws
43 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 14 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 68 mensen actief, waarvan 60 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved