''Grote evenementen over een jaar of langer reëel''

''Grote evenementen over een jaar of langer reëel''

De overheid heeft gisteren een stappenplan bekend gemaakt om Nederland langzaam weer op gang te helpen. Diverse bedrijven mogen onder strenge voorwaarden weer open en het betaald voetbal mag weer beginnen vanaf 1 september. Voor wanneer grote evenementen (fase 5) weer gehouden mogen worden is nog geen indicatie geven.

''Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen'', schrijft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede kamer. ''Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.''

Het blijft hierdoor onduidelijk wanneer Feyenoord weer met publiek mag gaan voetballen. De Rotterdammers houden rekening dat er dit kalenderjaar geen supporters welkom zijn in De Kuip. ''We begroten zonder thuispubliek tot het einde van het kalenderjaar'', vertelde Mark Koevermans eerder. Wanneer een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is kan er pas meer duidelijkheid geven worden en dat kan nog wel eens één of zelfs twee jaar duren.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties