Kindvall: ''Moeilijk uit te leggen hoe onze klik in het veld was''

woensdag 6 mei 2020 09:53 52.800 keer bekeken 37 reacties Pro Shots

Ove Kindvall wordt natuurlijk elk jaar overladen met interviews als de legendarische Europa Cup 1 winst van Feyenoord weer een verjaardag viert, maar dit jaar is het extra bijzonder: het is de vijftigste verjaardag. Kindvall zelf is minder uitbundig, want het overlijden van ploeggenoot en vriend Eddy Pieters Graafland overschaduwt voor de gewezen spits het feest dat er eigenlijk zou moeten zijn. De doelman verongelukte door een val van de trap. "Zo jammer dat dit net gebeurde voordat er werd stilgestaan bij zijn optreden in de Europa Cup-finale."

"Hij was een fantastische keeper. Ik begreep ook niet waarom Ernst Happel hem in dat seizoen verving door Eddy Treijtel. Eddy PG en ik hadden een vergelijkbaar karakter, we waren allebei rustig. Wat ik fijn vond aan Eddy was dat hij vertrouwen uitstraalde naar iedereen in het team", aldus Kindvall in De Telegraaf. "Hij was een grote kerel, ik was de helft van hem. Als hij uit zijn doel kwam, moest ik uitkijken. Gelukkig ging hij er bij mij niet zo stevig in op de training als bij andere spitsen in wedstrijden."

De spits maakte in 144 wedstrijden maar liefst 129 doelpunten voor Feyenoord, maar belangrijker dan zijn doelpunten (en de prijzen die hij gewonnen heeft) vindt hij de vriendschappen die hij overgehouden heeft aan zijn tijd bij de Rotterdammers. "Ik speelde in een schitterend Feyenoord-elftal en ik kijk terug op mooie prestaties met dat team, maar wat zelden voorkomt is dat iedere speler in dat Feyenoord-team een fantastisch mens was.”

Zoals iedereen is Kindvall lyrisch over het middenveld van Feyenoord toentertijd. "Dat was misschien wel het beste middenveld van Europa. Willem van Hanegem, Wim Jansen en Franz Hasil. Die zouden nu nog in elke Europese topploeg het droommiddenveld vormen. De positie van Wimpie was cruciaal. Hij was de grote controleur, zorgde dat de ploeg altijd goed stond en speelde zo slim. De grote kracht van Willem was dat niemand hem van de bal kon krijgen. Als hij hem had, kon je het als tegenstander vergeten. En Hasil was de aanvaller van de drie.”

Al kon er voor de Zweedse spits maar eentje de belangrijkste zijn. "Coentje was de allerbeste voor mij. Ik wist precies wat hij ging doen, waar de bal zou komen in het strafschopgebied. Hij was een waanzinnige dribbelaar. Ik wachtte op het moment dat hij langs de back was en dan kon ik aan zijn beweging zien of het lang of kort werd, tweede paal of eerste paal. Het is moeilijk uit te leggen hoe onze klik in het veld was." Het spel lijkt nu wel sneller te gaan dan vijftig jaar geleden. "Geloof mij, met de dribbels die Coentje maakte en de voorzetten die hij afleverde, zou hij ook nu bij de beste vleugelspelers van de wereld horen."

Gerelateerd nieuws
37 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 12 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 813 mensen actief, waarvan 202 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved