''Niemand hoeft weg uit de selectie van Feyenoord''

''Niemand hoeft weg uit de selectie van Feyenoord''

Feyenoord maakt zich voorlopig geen zorgen over de toekomst. De Rotterdammers moeten de komende maanden twintig miljoen euro zien te besparen en gaan voornamelijk snijden in salarissen. Momenteel is er een begroting gemaakt met het idee dat er tot de jaarwisseling zonder publiek gespeeld gaat worden.

Maar de toekomst is nog onduidelijk en de optie is ook aanwezig dat er langer zonder publiek gespeeld moet worden. ''Dan komen wij ook in problemen'', vertelt Mark Koevermans. ''Dan moet er iets gebeuren. Wat? Zeg het maar. Geld lenen? Een stukje van de club verkopen? Spelers verkopen? Als dit een jaar duurt en je komt als club 30, 40 of zelfs 50 miljoen tekort, dan moet er geld komen. Er is maar één club in Nederland met een potje op de bank en dat is Ajax. Maar met die bedragen die clubs dan tekort gaan komen ook maar een jaar, hoor.''

Feyenoord hoeft, in tegenstelling tot andere clubs, voorlopig geen spelers te verkopen. ''Nu, op dit moment, hoeft er niemand weg uit de selectie van Feyenoord. Maar als je moet bezuinigen, heb je natuurlijk ook geen potje om spelers te kopen. Dus moeten we nu kijken naar spelers huren of transfervrij halen. Maar dan wel binnen het salarisbudget. Daar zit nog wat ruimte op dit moment. Er is nog tijd. Ik snap de clubs ook niet die nu al de hele selectie rond willen hebben. In september gaan we pas weer voetballen'', vertelt de algemeen directeur in het Algemeen Dagblad.

Lees meer over
ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties