Stam: ''Dan had ik waarschijnlijk een andere keuze gemaakt''

Stam: ''Dan had ik waarschijnlijk een andere keuze gemaakt''

Jaap Stam heeft in een uitgebreid interview nogmaals teruggeblikt op zijn periode bij Feyenoord. De trainer kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en bleef slechts achttien wedstrijden aan het roer bij de Rotterdammers. Na een forse nederlaag stapte Stam zelf op en zag af van zijn salaris.

Tijdens de periode van Stam ging er veel mis. Ook was er in de top van Feyenoord veel onrust. "Ik had met Martin en Jan al afspraken gemaakt over de invulling van de selectie en over spelers die wellicht zouden vertrekken, dat soort dingen. Maar in mijn laatste week als trainer van PEC Zwolle werd ik opeens geconfronteerd met het vertrek van Martin. En een week voor de start van het nieuwe seizoen ging ook Jan weg. Ik was opeens helemaal op mijzelf aangewezen bij Feyenoord.''

Sjaak Troost en Mark Koevermans kwamen aan het roer bij Feyenoord. "Opeens kwamen er andere mensen aan het roer te staan die deze functies nooit eerder hadden bekleed. Ik kreeg gelijk te horen dat er geen geld was voor aankopen,'' vertelt Stam in gesprek met Goal.com. ''Er waren enkele spelers verkocht, maar van dat geld konden geen nieuwe spelers worden aangetrokken.''

De selectie werd uiteindelijk versterkt met huurlingen die lang geen wedstrijden hadden gespeeld. "Dat was op zich geen probleem. Maar ik benadrukte tevens dat de verwachtingen misschien wel te hooggespannen waren. We hadden echt tijd nodig om te groeien. Dat was volgens de clubleiding geen probleem. Maar tegelijkertijd moest ik in de eerste vier tot vijf maanden spelers fit krijgen én resultaten boeken. Zo gaat dat nou eenmaal in de voetballerij."

Stam was bij Feyenoord meer bezig met randzaken en voelde zich op veel momenten alleen. De trainer bracht meer tijd door in zijn kantoor dan op het trainingsveld. Stam praat achteraf over een mismatch. "Langer bij PEC blijven was wellicht een optie geweest en als ik geweten had welke problemen er speelden bij Feyenoord, dan had ik waarschijnlijk een andere keuze gemaakt. Maar dat was niet het geval en in het voetbal loopt het niet altijd zoals je wenst."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties