Geen bekerfinale? ''Het zit allerminst in beton gegoten''

zaterdag 2 mei 2020 07:33 56.975 keer bekeken 92 reacties Pro Shots

Ook FC Utrecht is weer begonnen met de trainingen. In principe is dat, zoals bij alle andere clubs, om de spelers fit te laten beginnen aan de zomerstop, zodat de spelers daarna weer 'als vanouds' op de club kunnen verschijnen. Trainer John van den Brom heeft echter ook de bekerfinale nog in het achterhoofd. "Hopen op het team van advocaten."

Door de beslissingen van de KNVB grijpt FC Utrecht naast Europees voetbal. "Het is moeilijk te accepteren voor sportmensen. Gelukkig legt de club zich er niet zo makkelijk bij neer en zijn ze vol in beraad om te kijken of ze iets kunnen doen tegen de uitspraak van vorige week. We gaan als club niet akkoord met hetgeen besloten is. Wat de vervolgstappen zijn, moeten wij als spelers en trainers afwachten. Feit is wel dat ze strijdbaar zijn, dat is goed", aldus Van den Brom bij FOX Sports

Het spelen van de bekerfinale is wat Van den Brom betreft nog niet van de baan. "Dat is iets wat nog steeds speelt natuurlijk. We hopen - met alle hulp van buitenaf - om die bekerfinale toch nog ergens te kunnen spelen. Als blijkt dat het absoluut kansloos is en de directie 'we hebben gedaan wat we konden, maar het kan niet' zegt, dan kunnen we ons erbij neerleggen. Dat heb ik vanochtend ook tegen de jongens gezegd toen we weer gingen trainen. We trainen voor de start van het nieuwe seizoen, maar laten we hopen op de club en het team van advocaten eromheen om uiteindelijk voor elkaar te krijgen dat we toch de bekerfinale kunnen spelen. Dat is een beetje dubbel."

Van den Brom lijkt wel een punt te hebben omdat het, ondanks de berichtgeving in de media, nog niet duidelijk is of Feyenoord daadwerkelijk het ticket voor de groepsfase van de Europa League gaat krijgen. De advocaten van FC Utrecht, De Weger en Bedaux, melden in het Algemeen Dagblad dat ze contact hebben gehad met de UEFA. "Het was een dusdanig positief gesprek dat we de mogelijkheid krijgen om onze zienswijze met onze argumenten in te dienen bij de UEFA. Inhoudelijk kunnen we in dit stadium niet veel details delen, maar de mate van flexibiliteit ten aanzien van de bekerfinale is aanwezig. Het zit allerminst in beton gegoten hebben we gemerkt, dus hier kunnen we zeker verder mee."

"Het is heel fijn dat we rechtstreeks bij de bron terecht kunnen. De KNVB bood ons die kans niet, maar bij de UEFA kunnen we al onze vragen, opties en mogelijkheden bespreekbaar maken. De gelegenheid maar ook het gesprek gaf ons het gevoel dat ze er voor open staan en dat we op de goede weg zijn."

Gerelateerd nieuws
92 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73907 leden - Op dit moment zijn 770 mensen actief, waarvan 230 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved