Mogelijke oplossing voor bekerfinale: ''Strafschoppen nemen''

maandag 27 april 2020 19:37 88.245 keer bekeken 184 reacties Pro Shots

Alle voetbalcompetities in Nederland liggen stil, maar advocaat Benzi Loonstein ziet kansen voor de clubs om de onlangs door de KNVB genomen beslissingen voor de voorzieningenrechter te brengen. Hij geeft de clubs zelfs een grote kans op succes, al staat een voorzieningenrechter er niet om bekend dat hij of zij erg diep op de materie in zal gaan. "In principe geldt het dat de voorzieningenrechter in dit geval terughoudend is, marginaal toetst, juridisch gezegd." 

"Ik kan me voorstellen dat, omdat dit omstandigheden zijn die we nooit eerder hebben gezien, een rechter iets meer ruimte zal nemen en zal zeggen 'dit wist niemand van tevoren en nu moet echt een 'objectieve derde', de rechter dus, over oordelen. Ik zie zeker kansen, ondanks die officieel marginale toetsing die geldt."

Loonstein ziet ook kansen voor het alsnog aanwijzen van een bekerwinnaar. "In het bijzonder is er een alternatief, en dat initiatief heb ik nog niet gezien, en dat lijkt me met name de bekerfinale: wat doe je als je na een wedstrijd geen winnaar aan kan wijzen? Tegenwoordig nemen we strafschoppen. Als er nou iets van het voetbal is dat past bij een anderhalve-meter-samenleving, dan zijn het strafschoppen." 

"De ruimte kun je dan rustig aanhouden en op basis van de reglementen geldt het gewoon: als een wedstrijd onbeslist is, dan kan het met strafschoppen worden beslist. Ik snap dat het niet ideaal is en het is misschien een vergezochte gedachte, maar het is een stuk eerlijker, want nu gooi je gewoon dat hele toernooi door de wc. Dat (die strafschoppenreeks - red.) kunnen die clubs gewoon eisen bij de rechter", zo besluit Loonstein op de radio bij Veronica Inside.

Gerelateerd nieuws
184 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 120 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 63 mensen actief, waarvan 54 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved