ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven in Eredivisie

vrijdag 24 april 2020 16:43 41.925 keer bekeken 258 reacties Pro Shots

ADO Den Haag en RKC Waalwijk hebben dagenlang in spanning gezeten, maar kunnen inmiddels opgelucht ademhalen. De twee clubs ontlopen degradatie en zijn volgend seizoen gewoon actief in de Eredivisie.

Dit is slecht nieuws voor SC Cambuur en De Graafschap. De twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren hierdoor niet. De KNVB heeft middels een stemming aan de clubs advies gevraagd. In totaal hebben zestien clubs juist voor promotie en degradatie gestemd, maar de voetbalbond dacht er anders over en nam zijn eigen besluit.

De vergadering liep uit op een groot fiasco. SC Heerenveen weigerde bijvoorbeeld te stemmen. De Friese club vond het niet netjes om over het lot van een collegaclub te oordelen. ''Dat is niet onze rol. Wij hebben daarom niet gestemd.'' Ook lekte het mailadres uit waar de clubs hun besluit naar moesten sturen. De mailbox liep vol waardoor de vergadering enige tijd stil lag.

Gerelateerd nieuws
258 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 108 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73546 leden - Op dit moment zijn 954 mensen actief, waarvan 238 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved