ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven in Eredivisie

ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven in Eredivisie

ADO Den Haag en RKC Waalwijk hebben dagenlang in spanning gezeten, maar kunnen inmiddels opgelucht ademhalen. De twee clubs ontlopen degradatie en zijn volgend seizoen gewoon actief in de Eredivisie.

Dit is slecht nieuws voor SC Cambuur en De Graafschap. De twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren hierdoor niet. De KNVB heeft middels een stemming aan de clubs advies gevraagd. In totaal hebben zestien clubs juist voor promotie en degradatie gestemd, maar de voetbalbond dacht er anders over en nam zijn eigen besluit.

De vergadering liep uit op een groot fiasco. SC Heerenveen weigerde bijvoorbeeld te stemmen. De Friese club vond het niet netjes om over het lot van een collegaclub te oordelen. ''Dat is niet onze rol. Wij hebben daarom niet gestemd.'' Ook lekte het mailadres uit waar de clubs hun besluit naar moesten sturen. De mailbox liep vol waardoor de vergadering enige tijd stil lag.

Lees meer over
sc Heerenveen ADO Den haag De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties