Feyenoord 'moet' Europese inkomsten delen

Feyenoord 'moet' Europese inkomsten delen

De KNVB gaat vanmiddag met alle profclubs in gesprek om de drie opties over de uitkomst van de competitie te bespreken. De voetbalbond zoekt naar draagvlak en biedt verschillende scenario's aan. Voor Feyenoord is de uitkomst overal hetzelfde. De Rotterdammers plaatsen zich voor de groepsfase Europa League.

De KNVB heeft echter wel een grote voorwaarde gesteld. De clubs die een ticket krijgen voor Europees voetbal 'moeten' de inkomsten verdelen. ''Het bestuur betaald voetbal is van mening dat in deze moeilijke tijden voor het Nederlandse (betaald) voetbal eenheid en solidariteit erg belangrijk zijn'', schrijft de voetbalbond in een uitgelekte brief, die in handen is van De Telegraaf.

''Mede om die reden is het bestuur de mening toegedaan dat de betaald voetbal organisaties, die op grond van het besluit van het bestuur betaald voetbal zullen deelnemen aan de Europese clubcompetities, de zware morele verplichting hebben om een gedeelte van de gelden die zij ontvangen in verband met deze deelname, te verdelen onder alle betaald voetbal organisaties.''

Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag. Volgens voetbaladvocaat Christian Visser is het onmogelijk om de clubs dit te verplichten. ''De Nederlandse competitie kan volgens mij niet bepalen hoe clubs gelden die ze Europees verdienen moeten uitgeven of verdelen. Dan komt het echt op de clubs zelf aan. Wel zijn er voorbeelden waarbij clubs gecompenseerd zijn'', vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

[readmore=53955]

Lees meer over
KNVB
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties